19 / 04 / 2024

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 243 bin TL atıksu cezası kesti!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 243 bin TL atıksu cezası kesti!

Atıksular nedeniyle olası kirlenmelerin önüne geçmek için çalışan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu yıl 180 firmayı inceledi Müdürlük incelediği firmalardan 5'ine 243 bin TL ceza kesti....



Yaklaşık 14 milyonluk nüfusu ve sanayi tesisleriyle, büyük miktarda evsel ve endüstriyel atıksu yükünün taşındığı İstanbul’da, İSKİ tarafından işletilen 41 atıksu arıtma tesisi bulunuyor. Geçen yıl şehirdeki 14 tesiste 1.2 milyar atıksu arıtıldı. İstanbul’da arıtılan su miktarı Terkos Gölü’ne gelen yıllık su miktarının yaklaşık 5 katı oldu. Bu oran, Büyükçekmece Baraj Gölü hacminin yaklaşık 7 katına denk geliyor. 


ATIKSU ARITIMI ARTTI


Çalışmalarla ilgili açıklama yapan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, İstanbul genelinde 1993 senesinde yıllık 70 milyon metreküp olan arıtılan su miktarının 2012 itibarıyla 1.2 milyar metreküpe ulaştığını söyledi. Sanayi tesislerinden kaynaklanan endüstriyel atıksuların sektörel dağılımında petrol ve metal ağırlıklı hizmet veren firmaları, gıda, tekstil ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar izliyor.  İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, bu yıl 180 firmayı inceledi. Denetimlerde yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle 5 firmaya 243 bin lira ceza kesildi.


Akşam Gazetesi


Geri Dön