24 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dönüşümle ilgili bilgi veriyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dönüşümle ilgili bilgi veriyor!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentsel dönüşümde bilgi almak isteyen vatandaşları VIP hizmetiyle ağırlıyor



Ekim ayında başlayacak olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ve ilgili işlemler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından vip hizmetle karşılanıyor. Kapıda müdürlük personeli tarafından karşılanan vatandaşlar,  personel eşliğinde bilgi alacakları bölümlere götürülüyor.  


ÇAYLI, KAHVELİ BEKLEME


İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, vatandaşların bekleme anında sıkılmaması için de önlemler   aldı. Müdürlük, bekleme salonunda İstanbullulara sıcak ve soğuk içecek ve çeşitli ikramlarda bulunuyor. Bekleme anında, isteyen vatandaşlara ‘Erguvan Çevre ve Şehircilik Ödülleri Yarışması’nda derece alan öğrencilerin eserlerini gezebilme ve müdürlük faaliyetlerinin tanıtıldığı filmleri seyretme imkanı veriliyor. İletişim Odası bölümünde, bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı ve faks hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanan vatandaşlar, bina içindeki kablosuz internet bağlantısını da kullanabiliyor.


ENGELLİ VATANDAŞLARA TEKERLEKLİ SANDALYE


Bilgi almak için gelen engelli vatandaşları da unutmayan Müdürlük, vatandaşların tekerlekli sandalye talep etmeleri halinde bu isteklerini karşılıyor. Engelli vatandaşlar personel eşliğinde istedikleri birime yönlendiriliyor.


Daha önce vatandaş odaklı olarak hayata geçirilen ve Maliye Bakanlığı’nın vergi dairelerinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ise tapu dairelerindeki benzer uygulamaları oldukça başarılı olmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinin vatandaşça daha iyi anlaşılması  ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi üzerine, ilkini İstanbul’da başlattığı bu uygulama,  başarılı olması halinde Türkiye geneline yaygınlaşacak.


Geri Dön