28 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Finans Merkezi 2018 yılında tamamlanacak!

Türkiye'yi 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak dev projeler hızla devam ediyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alacak banka ve kurumların inşaat sürecine katılmasıyla Finans Merkezi'nin 2018'de tamamlanması bekleniyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Emlak Konut GYO proje geliştiriciliğinde çalışmaları yapılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) bu projelerin başında geliyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alacak banka ve kurumların inşaat sürecine katılmasıyla Finans Merkezi'nin 2018'de tamamlanması bekleniyor. Profenin geliştiricisi Emlak Konut GYO'dan alınan bilgilere göre İstanbul'un bölgesel ve küresel bir finans merkezi olmasını hedefleyen ve yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İUFM) Proje alanında; T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. gibi kamu bankaları, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve T.C. Merkez Bankası gibi kamu kurumlan ile TAO Gay. İnş. ve Tur. A.Ş., Enisler İnşaat&Duru Gayrimenkul Yat. A.Ş. ve İş GYO A.Ş. gibi özel sektör kuruluşları yer alıyor.

 

DÖRT BÖLGEYE AYRILDI 


Emlak Konut GYO'dan gelen bilgilere göre proje alanı 4 bölgeye ayrılmış durumda. 1., 2. ve 3. bölgeler otopark, ortak kullanım ve araç sirkülasyonu sağlayacak yedi katlı baza yapısı üzerinde yükselen yüksek katiı bloklardan oluşuyor. Kamu ve özel sektörün bulunduğu 1. ve 2. bölgeler park ve rekreasyon alanlannın yer aldığı ticaret ve ofis kullanımına yönelik düzenlenmiş. 3. bölgede; ofis, rezidence, konferans salonu, sinema salonu, toplantı salonlan ve dini tesis yapılması planlanıyor. 4. Bölge ise proje alanın yönetim merkezi olarak düzenlenmiş olup; kreş, ilköğretim okulu, dini tesis, sağlık ocağı, itfaiye ve karakol yapı1ması da tasarlanıyor. 


Çalışmalar hızla sürüyor İFM 2018 yılında tamam Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, istanbul'un tarihi ve stratejik konumuyla birlikte dünya finans sektörüne yön veren kuruluşların ülkemize çekilmesine katkı sağlayacak projenin, uluslararası bir finans merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını belirtti. 


Toplam 1.393 bağımsız bölüm inşa edilecek Akdeniz İnşaat ile imzalanan sözleşme kapsamında, 3. bölgede yer alana 540 bin metrekarelik büyüklüğe sahip özel proje alanında 319 adet rezidans, 977 adet ofis ve 97 ticari ünite olmak üzere toplam 1.393 adet bağımsız bölüm inşa edilecek. 


Projenin bütününde yer alan yaklaşık 98 bin metrekarelik AVM alanının 40 bini Akdeniz İnşaat tarafından yapılacak.


7/24 YAŞAYACAK BİR PROJE 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sahip olduğu yüksek teknolojik altyapısı, İstanbul'un tarih ve stratejik konumu ile birlikte dünya finans sektörüne yön veren kuruluşların ülkemize çekilmesine katkı sağlayacak projenin uluslararası bir finans merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını belirtti. Finans sektörünün kalbi olacak olan proje, 7/24 yaşayacak şekilde planlanıyor. Tamamlanmasıyla 50 bin kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 3 milyon metrekare inşaat alanlı projede; ofis, ticaret, rezidence ile 2 bin kişi kapasiteli kültür ve kongre merkezi, cami, okul, kreş, itfaiye, sağlık merkezi, karakol yer alıyor. 


Akşam Ek



Geri Dön