28 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi çok uluslu firmaları İstanbul'a çekiyor!

İstanbul Finans Merkezi çok uluslu firmaları İstanbul'a çekiyor!

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, İFM projesinin çok uluslu firmaların istanbul'da merkez kurmayı düşünmesine neden olduğunu duyduklarını belirterek, "Dolayısıyla, söz konusu projenin ulusal boyutta istihdamın ve yurtiçi piyasalar fayda sağlayacak" dedi.



Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, İFM projesinin çok uluslu firmaların istanbul'da merkez kurmayı düşünmesine neden olduğunu duyduklarını belirterek, "Dolayısıyla, söz konusu projenin ulusal boyutta istihdamın ve yurtiçi piyasaların geliştirilmesine yönelik fayda sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. 


Çalışanlarımızın birçoğu şimdiden İstanbul'a geldi Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu İstanbul Finans Merkezi'nin tamamlanmasının Türkiye için önemli bir kazanım olacağını belirterek, "ÎFM'nin sektöre doping etkisi yaratacağına ve sektörün "marka algısına" küresel boyutta ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum. İFM projesinin çok uluslu firmaların İstanbul'da merkez kurmayı düşünmesine neden olduğunu duyuyoruz. Dolayısıyla, bu projenin ulusal boyutta istihdamın ve yurtiçi piyasaların geliştirilmesine yönelik fayda sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. 


İLK FİNANS MERKEZİ KAPALIÇARŞI 


Dünyadaki ilk uluslararası finans merkezi olarak değerlendirilen Kapalı Çarşı'yı örnek gösteren Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Kapalıçarşı'yı düşündüğümüzde İstanbul'un zaten hâlihazırda bir finans merkezi konumunda olduğunu söyleyebiliriz.Ancak tabii ki bu durumu canlandırmak adına atılması gereken adımlar var. Son yıllarda uygulanan istikrarlı ekonomi politikalarının bu anlamda oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bölgesel konumuna bakıldığında da Ortadoğu, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika için önemli ekonomik büyüklüğe sahip Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, bölge finansal kaynaklarının toplanması ve toplanan kaynakların yine bu bölgelere yönlendirilmesi noktasında önemli yer tutuyor" dedi. 


ÖNEMLİ AŞAMA KAYDEDİLDİ 


Ülkemizin sahip olduğu avantajlar kadar, "Uluslararası Finans Merkezi" olabilmek için sahip olunması gereken özelliklerin ve performans göstergeleri açısından geliştirilmesi gereken konuların da bulunduğunu vurguluyan Taşkesenlioğlu, "Ülkemiz, bu gereklilikler konusunda çeşitli süreçlerde yol aldı. Finans sistemimizin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak hayata geçirilen düzenleme ve kanunlarla birlikte bu anlamda önemli bir aşama kaydedildi. Yürürlüğe giren düzenlemelerin uygulanmaya başlamasıyla birlikte İstanbul'un değer yaratan ve rekabetçi bir finans merkezi olabileceğine inanıyorum" diye konuştu. 

da olduğunu söyleyebiliriz. 


2013 yılında düzenlenen genel kurulda yapılan ana sözleşme değişikliğiyle Halkbank'ın resmi olarak İstanbul merkezli olduğuna değinen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Şu an Genel Müdürlük faaliyetlerimizi Batı Ataşehir'de finans merkezinin inşa edileceği lokasyona birkaç yüz metre mesafede yürütüyoruz. Halihazırda Halkbank Genel Müdürlük çalışanlarının büyük bir kısmı İstanbul'da bulunuyor.  Ankara  'daki ekiplerin bir bölümü de taşındı. 


Yakın zamanda İstanbul'a taşınmamızı tamamlayacağız. İstanbul Finans Merkezindeki nihai Genel Müdürlük binası inşa edildiğinde bütün çalışanlarımızla birlikte oraya geçeceğiz" dedi. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Bu taşınmanın tamamlanmasıyla birlikte Avrupa'nın son 5 yılda en hızlı büyüyen bankası olarak İstanbul Finans Merkezi'ndeki yerimizi alacağız. 77 yıllık deneyimimiz ve marka gücümüzle İFM projesinin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz" diye devam etti. 



Akşam Ek


Geri Dön