19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

İstanbul Havalimanı'nın taşınması emlak piyasasını hareketlendirdi. İstanbul Havalimanı'nın taşındığı bölgede emlak fiyatları ve taşınma oranları yüzde 100 arttı.



Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması sürecinde bölgedeki gayrimenkul fiyatları değer kazandı. İstanbul Havalimanı'na yakın olan bölgelerde taşınma talepleri yüzde 100 arttı. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; İstanbul Havalimanı çevresinde bulunan Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan gibi mahallelerde taşınma talepleri büyük oranda artış gösterirken Yeşilköy, Şirinevler, Siyavuşpaşa gibi semtlerde yaşayanların farklı ilçelere taşınma talepleri geçen yıla göre yüzde 100 artış gösterdi. 

 İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul Havalimanı'nın küresel ve ulusal bazda çok önemli bir proje olduğunu anlattı. Maya,  "Projenin gayrimenkul piyasasına etkisi devam edecek. Gayrimenkul piyasasına olan etkileri açısından bakıldığında projenin ilk etkisi imarı olmayan arazilerin satışlarındaki trend ve değerlerindeki artı yönlü değişim şeklinde gerçekleşti. Bu anlamda Tayakadın, Yeniköy, Durusu ve Karaburun gibi bölgeler, arazi satışlarından ilk olarak etkilenen bölgeler oldu" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

İnşaatın başlamasıyla beraber bölgede konut projelerinin hız kazandığının altını çizen Maya, "Göktürk, Kemerburgaz, Bahçeşehir, Ispartakule, Kayaşehir ve Arnavutköy ilk talep gören ilçeler oldu. Özellikle son 3 yılda bu bölgelerde yapılan konut projelerinde İstanbul Havalimanı en önemli pazarlama argümanı olarak kullanıldı. Bölgede artacak olan istihdama karşılık bu bölgelerin cazibesi daha da artacak" açıklamasını yaptı. 

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!  

Tapu com Kurucu Ortağı Emre Erşahin'de havalimının taşınmasıyla beraber hareketlenen emlak piyasası hakkında konuştu: Erşahin, emlak değerleri en çok etkilenen bölgenin Çatalça olduğunu belirterek "Çatalca'da yer alan konutlarda son 4 yılda yüzde 50'ye yakın değer artışı meydana geldi. Konut değer artışların yanı sıra arsa fiyatlarında da yükseliş gözlemliyoruz. Havaalanının ilk yapım haberlerinden beri düşündüğümüzde son 10 yıllık perspektifte birkaç 100 katına çıkan arsa birim maliyetleri söz konusu. Önümüzdeki dönemde arsaların değer artışı yavaşlasa da yatırımcılar için hâlâ fırsat sunmaya devam edecek" dedi. 

Erşahin, Kayaşehir'in önemli yatırım fırsatları sunduğunu açıklayarak Kayaşehir'de emlak fiyatlarının son 4 yılda, yüzde 40 arttığın söyledi. Erşahin, "Kayaşehir'de toplu konut projeleri ile birlikte son 4 yılda yüzde 40 artış meydana geldi. İstanbul Havalimanı güzergâhındaki konutlar ciddi yatırım fırsatları sunuyor. Örneğin Göktürk ve Kemerburgaz'da son 4 yılda yüzde 30 artış yaşandı" bilgilerini verdi. 

 


Geri Dön