26 / 04 / 2024

İstanbul toplanma alanları haritası!

İstanbul toplanma alanları haritası!

İBB tarafından 39 ilçe için "İstanbul toplanma alanları haritası 2020" belirlendi. Peki İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde? İşte İstanbul toplanma alanları haritası...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), olası İstanbul depremi kapsamında 39 ilçenin Toplanma ve Geçici Barınma Alanları’nı belirledi. İBB'nin seçtiği noktalar, deprem sürecinde vatandaşların ihtiyaçlarını yanıtlayacak en uygun kriterleri taşıyan alanlardan oluşuyor. Alanlar seçilirken Karar Destek Modeli uygulandı. Bu modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı ve puanlama yöntemi uygulandı. Ayrıca AFAD, AKOM, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. Model; mülkiyet, büyüklük (ölçek), ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok fonksiyonluluk, altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden oluştu. Modelde, belirlenen kriterler üzerinden puanlama yapılarak Toplanma Alanları ve Geçici Barınma Alanları belirlendi. 

İstanbul deprem toplanma alanları

İstanbul toplanma alanları yer seçim krilerleri şu şekilde;

İstanbul toplanma alanları haritası!

İstanbul toplanma alanından geçici barınma alanına erişimi sağlayacak olan tahliye koridorları ve tahliye güzergahları, yaya ve taşıt için ayırımları yapılarak belirlendi ve afet anındaki eylem planı oluşturuldu. Tespiti yapılan toplanma alanları; büyüklüklerine, fonksiyonlarına ve içerdiği hizmetlere göre şu şekilde ikiye ayrıldı:

İstanbul toplanma alanları haritası!

İstanbul toplanma alanları haritası

İstanbul toplanma alanları haritası!

İstanbul toplanma alanları haritası!

Daha detaylı İstanbul toplanma alanları haritasına http://sehirharitasi.ibb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

İstanbul'da toplanma ve geçici barınma alanları belirlendi!


Geri Dön