19 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı, Batı'yı çıldırtıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı, Batı'yı çıldırtıyor!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında bugüne kadar 32 bin kişinin çalıştığını, tamamen faaliyete geçtiğinde çalışan kişi sayısının 100 bin olacağını söyledi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

"Bu Batı'yı çıldırtıyor. Daha çok çıldıracaklar"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, 29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'na değindi. Erdoğan, "Dünya artık bu konuda çok ciddi bir rekabetin içerisinde. Batı'da öyle havayolu firmaları var ki Türk Hava Yolları'nı (THY) çok yakın takipte izliyorlar. Destinasyon olarak şu anda THY dünyanın bir numarası. Bunu şu anda Batı firmaları yakalayamıyor. Şu anda filomuz da 400'e doğru yaklaşıyor uçak noktasında. THY, geniş gövdelilerde de çok ciddi alımlar ve kiralama yapıyor. THY'ye de böyle bir havalimanı yakışırdı. Bu havalimanında düşünebiliyor musunuz, 6 pist olacak. Burada toplam proje alana 76,5 milyon metrekare. Böyle bir yere bunu yaptık. Bizim Atatürk Havalimanımız ise 12 milyon metrekareydi. Bu ne demektir, 5-5,5 kat burası daha büyük. Atatürk Havalimanına artık ihtiyacımız kalmayacak. Biz de ne dedik? Bunun üzerine adım atalım. Atatürk Havalimanını Millet Bahçesi yapalım. Çevresi olmak sıradan bir olay değil. Atatürk Havalimanını da inşallah Millet Bahçesi olarak dünyaya örnek proje yapıyoruz. Yani biz Central Park'ı geçeceğiz. Onun 3-4 katı büyüklüğünde bir yer. Zaten Hyde Park'la mukayese etmeye gerek yok, onun çok çok fevkinde." şeklinde konuştu. 

Havalimanında bugüne kadar 32 bin kişinin çalıştığını, tamamen faaliyete geçtiğinde çalışan kişi sayısının 100 bin olacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bu, Bu Batı'yı çıldırtıyor, 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor' diye. Daha çok çıldıracaklar. Hele hele 29 Ekim'de açılışını yapıyoruz. İlk etapta yılda 90 milyon yolcu taşıyacak burası ama 2023'te yolcu potansiyeli nereye çıkıyor biliyor musunuz? 150 milyona çıkıyor. Bu onları rahatsız etmez mi? Bu onların ciddi manada ekmeğini alacak. Bir de şu var, şu anda yeni aldığımız geniş gövdeli uçaklar dünyanın bir ucundan bir diğer ucuna non-stop gidiyor, 16-18 saat bu şekilde uçabiliyor. Bu tabi birilerini rahatsız ediyor."

3. Havalimanı’na ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı!
 

"Onlar zaten yıkım ekibi ama biz yapım ekibiyiz"

Kayyumlarla başlayan süreçte Güneydoğu'nun bir başka, Diyarbakır'ın bir başka olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O Dicle bambaşka. Şırnak, Hakkari başka. Buralarda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımları yaparken terör örgütü buraları yaktı, yıktı demedik. Onlar zaten yıkım ekibi, ama biz yapım ekibiyiz. Niye? Oralar bizim vatan topraklarımız. Biz buraları bu teröristler yakıp yıktı diye kendi haline bırakamayız. Çünkü burası bizim vatan topraklarımız." dedi.


Geri Dön