25 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.



İstanbul Yeni Havalimanı (İYH), hem çevreci hemde tasarruflu olma özelliği ile rakiplerine fark atıyor. İYH, kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edildi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre havalimanında, yılda 19 bin hanenin tükettiği 5 bin 500 hanenin tüketimine denk elektrik ve su tasarrufu sağlanacak. Böylece havalimanı yılda 33.2 milyon lira tasarruf etmiş olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer alacak tüm ticari işletmeler yeşil kuruluş sertifikasına sahip olacak. Havalimanı Türkiye'nin en büyük otomotik ayrıştırma tesisi. Havalimanında organik atıklardan kompost üretimi, çevre kirliliği önleme programları ve sıfır atık yönetimi gibi programlar izleniyor.

YÜZDE 40 SU TASARRUFU YAPILACAK

Yağmur suyu, geri dönüştürülmüş su ve gri suyu kendi ihtiyaçları için kullanacak şekilde dizayn edilen terminalde yüzde 40'a kadar su tasarrufu yapacak şekilde planlandı. 

İstanbul Yeni Havalimanı'da tarihi açılış öncesi son görüntüler!

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!


Geri Dön