26 / 04 / 2024

İstanbul'a asfalt çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul'a asfalt çalışmaları ne zaman başlayacak?

Geçen hafta HT İstanbul’un gündeme taşıdığı asfalt sorunu çözülüyor. İBB, 399 ana ulaşım yolunun asfaltlanması için harekete geçti. Kentin ana caddelerine 2 milyon ton asfalt dökülecek. Çalışmalar gece saatlerinde yapılacak.




Sert geçen kış aylarında buzlanma ve tuzlama çalışmaları nedeniyle asfalt büyük zarar gördü. Kentin hemen her yerinde yollar delik deşik olmuş durumda. İşte bu asfalt sorununu geçen hafta HT İstanbul gündeme taşımış, bir an önce asfaltlama yapılması çağrısında bulunmuştu.


2 BİN 300 PERSONEL


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen açıklama geldi. Kent genelinde asfaltlama çalışmaları başlayacağı duyuruldu. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, sorumluluk alanındaki yolları trafiği aksatmamak için taşımalı sistemle gece asfaltlayacak. Ekipler, yollarda tespit ettiği bozulmaları düzeltmek amacıyla asfalt onarımı, kısmi kaplama (yama) ve tam kaplama yapacak. Ana arterler başta olmak üzere Avrupa ve Anadolu yakasında asfalt yenileme çalışmaları saat 23.00 ile 05.00 arasında gerçekleşecek. Gece çalışmalarında ışıklı güvenlik levhaları ile vatandaşların güvenliği sağlanacak. Her iki yakada toplam 399 ana ulaşım yolunun asfaltının yenilenmesi planlanıyor. Çalışmalarda 2 bin 300 personel, 18 kazıyıcı, 24 robot, 22 yama, 16 silindir, 45 asfalt serme makinesi görev yapacak. İstanbul’un ana caddelerine, yenileme, yeni yapım ve onarım için 2 milyon ton asfalt dökülecek.


HABERTÜRK


Geri Dön