26 / 04 / 2024

İstanbul'da 77 binada ağır hasar tespit edildi!

İstanbul'da 77 binada ağır hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 bin 102'si bağımsız birim, 74'ü kamu binası olmak üzere toplam 3 bin 176 yapıda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 77 ağır hasarlı yapı tespit edildi.



İstanbul'da yaşanan depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan hasar tespit çalışmalarında, toplam 77 yapıda ağır hasar tespit edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, göre, 26 Eylül'de Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince il genelinde hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Ekipler, çalışmalar kapsamında bugüne kadar kamu yapıları, konut ve iş yerlerinde incelemeler yaptı.

Kamu binalarındaki incelemelerde 7'si hastane, 49'u okul, 9'u idari bina olmak üzere 65 hasarsız, 1'i hastane, 4'ü okul, 4'ü de idari bina olmak üzere 9 ağır hasarlı bina tespit edildi.

Diğer bir yandan 68 kamu yapısında incelemeler sürüyor.

68 ağır hasarlı bina tespit edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut ve iş yerlerinde yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ise 3 bin 102 bağımsız birim incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde bin 987 hasarsız, 610 az hasarlı, 68 de ağır hasarlı bina tespit edildi.

Depremden sonra yıkık bina olmazken, 437 yapı da deprem öncesi riskli olduğu için kapsam dışı sayıldı.

 

Riskli yapılar için dört aşamalı süreç!


Geri Dön