29 / 03 / 2024

İstanbul'da emlak piyasasında son durum ne?

İstanbul'da emlak piyasasında son durum ne?

ABD Merkezli finans ajansı Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlere ilişkin ısrarının toplumsal eşitsizliği artırdığına dikkat çekti. Analizde İstanbul'daki emlak piyasasına da değinildi.



ABD Merkezli finans ajansı Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlere ilişkin ısrarının toplumsal eşitsizliği artırdığına dikkat çekti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; analizde, “İhracatçılar ve emlak zenginleri gibi zaten iyi durumda olanlar borçlanma maliyetlerinin düşmesini ve TL’nin zayıflamasını nakde çeviriyor. Ancak kontrolden çıkan gıda enflasyonu ve hızla yükselen kiralar, Erdoğan’ın geleneksel tabanı olan alt sınıfları sıkıştırıyor” ifadelerine yer verildi. 

İstanbul da emlak piyasasında son durum ne?

Analizde yatırımcıların para birimindeki oynaklığa karşı tedbir olarak gayrimenkul elde etmek için ucuz kredilerden faydalandığı İstanbul emlak piyasasından örneklere de yer verildi. 

İstanbul’un Göktürk bölgesinde şu an milyon dolarlık villaların bulunduğu ve mahallenin gecekondularda oturan eski sakinlerinin odun fiyatlarını dahi ödeyemediği dile getirildi.

İstanbul da emlak piyasasında son durum ne?

Haberde, “Yeşil mahalle şimdi, giderek daha varlıklı bir nüfusa hizmet veren popüler restoranlarla doluyken, orijinal sakinler, geçen yıl odun maliyeti neredeyse ikiye katlandığından küçük evleri ısıtmak için mücadele ediyor” denildi. Ayrıca birçok eski mahalle sakininin fiyatlar sebebiyle taşınmaya zorlandığına da dikkat çekildi.

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da ev kiraları düşecek mi?

 


Geri Dön