28 / 03 / 2024

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.



Yılbaşından itibaren minibüs ücretlerine yüzde 27, İETT, metro, tramvay ve metrobüs ücretlerine 36 oranında zam gelmişti. Zamlar yapıldığında motorinin litre fiyatı 11 Türk lirası seviyelerinde yer alıyordu. Petrol fiyatlarının artmasıyla 20 TL’ye dayanan akaryakıt fiyatlarının ardından büyükşehir belediyeleri peş peşe ulaşıma zam kararı almaya başladı. İzmir’de ulaşıma zam kararı alınırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de mart ayı sonunda ulaşıma yeni bir zam daha yapacağı beklentisi oluştu.

İSTANBUL’DA METRO, METROBÜS, OTOBÜS VE ULAŞIMA ZAM MI GELECEK?

Özel halk otobüsü derneği, İstanbul’da ulaşıma yüzde 60 zam talep ederken, minibüs dernekleri ise indi-bindi ücretlerinin 5 Türk lirası olmasını istiyor. 

İstanbul da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

Bütün meslek gruplarının yüzde 50 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda fiyat artışı talebinde bulunduğuna işaret eden İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, il başta UKOME'ye bununla ilgili bir öneriyle geleceklerini belirterek, bu rakamın ise yüzde 50'nin altında olmayacağını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön