25 / 04 / 2024

İstanbul'daki tsunami tehlikesi masaya yatırılıyor!

İstanbul'daki tsunami tehlikesi masaya yatırılıyor!

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidi, İBB’nin ev sahipliğinde konuşulacak. Uzman kişi ve kurumlar, ‘5 Kasım Dünya ‘Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği’nde ele alınacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin deprem ve tsunami tehlikelerine dikkat çekmek için konunun uzman kişi ve kurumlarını misafir edecek. İBB'de yer alan habere göre; İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşecek buluşma 5 Kasım’da,  ‘Dünya Tsunami Farkındalık Günü’ kapsamında düzenlenecek. Açılış konuşmalarının 10.00’da başlayacağı programda, tsunami hakkında bilinmesi gerekenler, önleyici projeler ve riskler değerlendirilecek. Uluslararası katılımcılar programa çevrimiçi uygulama üzerinden bağlanacak.

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidine dikkat çekmeyi hedefleyen buluşma; İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE),Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğinde ve İstanbul Oğuzkaan Koleji’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

İstanbul daki tsunami tehlikesi masaya yatırılıyor!

“DÜNYA TSUNAMİ FARKINDALIK GÜNÜ

5 Kasım Dünya Tsunami Farkındalık Günü için ülkemizde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ve Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu’nun genelgesi gereğince 2016 senesinden beri etkinlikler yapılıyor. Tsunaminin oluşma sebepleri ve riskleri ile doğru politikalara ve önlemler anlatılıyor.

İstanbul için korkutan tsunami uyarısı!


Geri Dön