24 / 04 / 2024

İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013

İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013

1950’lere kadar “lüküs hayat”ın sembolü olan apatman hayatı yerini rezidans hayatına bırakmaya başladı. Kendi kendine yetebilen ev olarak tanımlanan rezidanslarda temizlikten alışverişe kadar her şey sizin adınıza tek çatı altında yönetiliyor…



Stüdyo ev yaşamından sonra şimdi de rezidans yaşamı moda oldu. Yaklaşık 1920’lerde başlayan ve 1950’lere kadar ‘lüküs hayat’ın sembolü sayılan apartman hayatı, yerini rezidanslara bırakmaya başladı. Akıllı ev teknojisi ile donatılan rezidanslarda çamaşır yıkama derdi yok, fatura ödeme derti yok, alışveriş derdi yok… Kendi kendine yetebilen evler olarak tanımlanan rezidanslarda herşey sizin adınıza tek çatı altında yönetiliyor. Size sadece oturup evinizin keyfini çıkarmak kalıyor.


Rezidans nedir?

İngilizce bir kelime olan residence Türkçe’de, içinde oturanlara hizmet verebilen, sosyal imkan ve güvenlik sağlayan, kendi kendine yetebilen ve yüksek kalitede yapılar olarak tanımlanıyor. 


Neden bu kadar çok tercih ediliyor?

Türk halkının yaşam kültürünün değişmesine paralele olarak trend olmaya başlayan rezidansların tercih edilmesinin nedeni her ne kadar rahatlık ve konfor olarak gösterilse de asıl neden yaşam tarzı. Günümüz yoğun iş temposunda artık insanlar kendi kendini çekip çevirebilecek evlerde yaşamak istiyor. Konut sakinlerinin rahatı ve huzuru için her bir detayın düşünüldüğü bu evlerde, adeta otel konforunda bir yaşam sunuluyor. 


Rezidans hizmetleri neler?

Günlük hayatta ihtiyaç duyabileceğiniz tüm hizmetlerin tek çatı altından sunulduğu rezidanslarda, 24 saat profesyonel güvenlik, resepsiyon hizmeti, concierge hizmeti, kat hizmetleri, teknik servis,  business center hizmeti, kuru temizleme, çamaşırhane, posta, kurye, vale, araç yıkama – bakım ve araç kiralama, danışmanlık hizmetleri, güvenlik gibi birçok ayrıcalıklı imkan sunuluyor. 


Beyaz eşyalı oluyor

Rezidans projeleri genellikle Amerikan tarzı mutfağı ve beyaz eşyalarıyla birlikte teslim ediliyor. Bunların yanı sıra internet bağlantısı, klima, doğalgaz donanımı, direkt telefon, kasa, ütü odası, kablolu televizyon ve uydu TV’de bulunuyor. 


Kimler en çok talep gösteriyor?

Residanslar en çok yabancılar, iş adamları, bekarlar, yeni evliler ve sanat camiası tarafından ilgi gösteriyor. 



 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013




En akıllısı

Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2012’de akıllı bina kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Anthill Residence, Şişli’de Ant Yapı güvencesiyle hayata geçiriliyor. Projede 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri yer alıyor. Toplam 70 adet konuttan oluşan Şişli Anthill Residence’ta, konutlar 561 bin dolar ile 1 milyon 107 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Dolar kurunun 1.50 ile sabitlendiği projede yaşam başladı. Sakinlerine bir evden çok fazlasını sunan projede, spa merkezi, fitness salonu, vitamin bar, güzellik salonu, güneşlenme terası, yüzme havuzu, jet poll, çocuk oyun alanları, açık-kapalı basketbol alanı ve solaryum gibi çok zengen sosyal hizmetler yer alıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Avrupa’nın en iyisi

Avrupa’da 10 ödül birden alarak bir rekora imza atan Elit Grand Palas, Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen klasik Türk mimarisinin görkemli eserlerinden ilham alınarak tasarlanıyor. Avrupa’nın En İyi Rezidans Mimari Projesi seçilen Elit Grand Palas’ta resepsiyon hizmetleri, restoran,kafe, bar, bilardo, oda temizliği, lounge, kat bahçeleri, buz pisti, kardio, fitness center, pilates, yoga, açık-kapalı yüzme havuzu, mini golf, bowling salonu, sağlık merkezi, wireless internet ve dijital TV platformları bulunuyor. Delmar Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen projede, daire temizliğinden, özel ulaşım hizmetlerine, toplantı organizasyonlarından uçak bileti organizasyonuna, sürpriz doğum günü partilerinden yıldönümü kutlamalarına kadar 7 gün 24 saat hizmet sunuluyor. 1+0, 1+1 ve 2+1 konut seçeneklerinin yer aldığı projede, 175 bin TL’den başlıyor. Elit Grand Palas’ın Haziran 2014’te tamamlanması planlanıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


İhtiyaç duyabileceğiniz her şey var

Sarp Group tarafından Ataşehir’de hayata geçirilen Sarphan Finanspark, 54 katlı rezidans bloğu ve 13 katlı ofis bloğundan oluşuyor. 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin yer aldığı projede, fiyatlar 810 bin TL’den başlıyor 1 milyon 430 bin TL’ye kadar yükseliyor. Yüzde 15 peşinatla ev sahibi olunabilen Ataşehir Sarphan Finanspark’ın Ağustos 2014’te teslim edilmesi planlanıyor. Rezidans hizmetlerinin eksiksiz olarak sunulduğu projede, lobi, resepsiyon, dükkanlar ve sosyal donatı alanları bulunuyor. Sarphan Finanspark’ta açık-kapalı yüzme havuzu, rezidans hizmetleri, çocuk oyun alanları, toplantı odaları, 10 kat otopark, her daire için bodrum katlarda depo alanları, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri, yangın yönetmeliğine göre sprnikler yangın söndürme sistemi, daireler arasında daireler ile dükkanlar arasında kapalı devre iletişim, ses ve ısı yalıtım sistemi gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şey bulunuyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Tamamlandığında 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak

Yatay mimari konseptte inşa edilen Batışehir'de 1+0'dan 4+1'e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 266 adet konut ve rezidansın yanı sıra yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği bir şehir oteli, ofisler, Doğa Koleji'nin yer alacağı eğitim kompleksi, ünlü giyim ve yeme- içme markalarının hizmet vereceği Batı Meydan ve Batı Cadde yer alıyor. Emlak Konut GYO, Emlak Pazarlama ve Ege Yapı Group ortaklığında inşa edilen Batışehir projesi tamamlandığında 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Batışehir Premium Rezidence’ta, geniş hacamli ofis alanları, iş yerinize gelen misafirleri ağırlayabileceğiniz şehir oteli, concierge hizmetleri, copy center, özel yemek salonları, otopark ve vale parking, arşiv odaları, donanımlı güvenlik hizmetleri, VIP Lounge, lobi, danışma, spor alanları, sauna, kapalı havuz, 24 saat resepsiyon hizmetleri, cafe ve restoran bulunuyor. Projede stüdyodan 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Fiyatlar ise 211 bin TL’den başlıyor 979 bin TL’ye kadar yükseliyor. Projenin 24 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Burada alışveriş, temizlik ya da fatura ödeme derdi yok

Başakşehir’de hayata geçirilen Mall of İstanbul projesinde günlük hayatta ihtiyaç duyabileceğiniz herşey var. Mutfak alışverişinden, temizliğe hatta ödenecek faturalara kadar her türlü hizmetin sunulduğu projede, lounge, konuklarınızı özenle ve görkemle karşılayabileceğiniz lobby lounge, fitness, açık-kapalı havuz ve spanın yer aldığı well being lounge, çocuklarınızın güvenle oynayabileceği kids lounge, alışveriş merkezi, resepsiyon hizmetleri, sekreterya, yüzme havuzu, sağlık hizmeti, yürüyüş parkuru, toplantı salonu, temizlik, asistanlık ve basketbol gibi zengin rezidans hizmetleri sunuluyor. Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen Mall of İstanbul’da stüdyodan 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Fiyatlar ise 270 bin TL’den başlıyor 1 milyon 246 bin TL’ye kadar yükseliyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Hizmette sınır yok

Varyap ve Emlak Konut GYO tarafından finansın merkezi Ataşehir’de hayata geçirilen Varyap Meridian projesinde, konut sakinlerini günlük yaşamın yoğun temposunda hayatlarını kolaylaştıracak bir çok hizmet yer alıyor. Projede, toplantı odaları, kütüphane, spa, spor merkezi, açık-kapalı havuzlar, konsiyerji hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, restoran, kafe, concierge hizmetleri dahiline hediye ve çiçek gönderimi, restoran, otel, feribot, tren, uçak, otobüs, etkinlik bilgi ve rezervasyonları, kurye servisi,araç kiralama, toplantı-konferans organizasyonu, transfer, çeviri hizmetleri, hukuki danışma ve kitap-dvd temini gibi birçok hizmet yer alıyor. Varyap Meridian’da ayrıca teknik asistanlık hizmetleri ve konut asistanlık hizmetleri de bulunuyor.  Projede, 2+1 daireler 958 bin TL ile 1 milyon 61 bin TL arasında, 3+1 daireler 1 milyon 91 bin TL ile 1 milyon 627 bin TL arasında, 4+1 daireler ise 1 milyon 648 bin TL ile 1 milyon 985 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Yaşamınıza değer katacak ayrıcalıklarla donatılıyor

Kuzeyyıldızı Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş. imzası ile Kartal’da hayata geçirilen Monumento Kartal’da yaşamınıza değer katacak birçok ayrıcalıklı hizmet bulunuyor. Projede, resepsiyon ve concierge hizmetleri, misafirleri için vale parking ile 40 araçlık otapark hizmeti, toplantı ve eğitim salonları, iç dekorasyon hizmetleri, shuttle hizmetleri, araç kiralama, sağlık hizmetleri, IT destek, temizlik ve bakım desteği, lobby cafe ve snack bar, sauna, spa, kapalı yüzme havuzu, fitness center, kurye ve kargo, kuru temizleme, kuaför, üst düzey güvenlik ve tahliye sistemleri ve sportif eğitim hizmetleri yer alıyor.  90 adet ofis, 42 adet rezidans ve 4 adet ticari birimden oluşan Momumento Kartal’da, konutların fiyatı 310 bin TL’den başlıyor 530 bin TL’ye kadar yükseliyor. Projenin Şubat 2014’te teslim edilmesi planlanıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Kendinizi özel hissettirecek

Fer Yapı ve Boyher Holding tarafından hayata geçirilen İstwest projesi, Yenibosna’da yükseliyor. Toplam 988 konuttan oluşan projede, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Hayatı kolaylaştıracak olanaklarla, çok yıldızlı bir rezidans hizmetinin sunulduğu projede, sağlık hizmetleri, danışmanlık hizmetleri, indirimli özel şoför, oto kiralama, VIP transfer hizmetleri ve kişisel asistanlık gibi birçok ayrıcalıklı hizmet yer alıyor. Projenin sosyal olanakları arasında ise fitness center, tenis kortları, spor alanları, macera parkı, bisiklet parkuru, resim, müzik, dans stüdyoları, karaoke ve oyun odaları, kayak ve motosiklet simülasyonu, langırt ve bilardo salonu, parti alanı, yoga, aerrobik ve masa tenisi, hobi mutfağı, gözlem evi, squash, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. İstwest projesinde daire fiyatları 221 bin TL’den başlıyor. Mayıs 2013’te teslim edilmesi planlanan projede 60 aya, 0,59 faiz oranı ile vade yapılıyor.  


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Şehir içinde şehir

Emaar İnşaat tarafından Çamlıca’da hayata geçirilen Emaar Square, Residence, Tower ve Heights olmak üzere 3 konseptten oluşuyor. 1+0’dan 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede, resepsiyon, concierge hizmeti, giriş lobisi, bekleme salonları, sosyal kulüp, şönüneli oturma alanları, oyun masaları, TV ve sosyal yaşam alanları, açık-kapalı yüzme havuzu, fitness center, spor salonu, çocuk kulübü, açık çocuk havuzu, özel güvenlik hizmeti ve her daireye özel depolama alanları bulunuyor. Otel, konut, ofis, alışveriş merkezi ve eğlence birimlerinden oluşan projede fiyatlar 234 bin 88 dolardan başlıyor 1 milyon 255 bin 88 dolara kadar çıkıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


Otel konforunda rezidans

Otelcilik alanında Türkiye’nin önemli markalarından biri olan Divan, G Plus ile tarzını Güneşli’ye taşıyor. Mar Yapı tarafından hayata geçirilen projede Divan kültürünü oluşturan tüm unsurlar rezidans konforuyla sunuluyor. Alışık olduğunuz rezidans hizmetlerinin yanı sıra Divan tecrübesiyle zenginleştirilmiş kişiye özel hizmetlerin de yer aldığı projede, marketten, kuaföre, bankadan kuru temizlemeye kadar konut sakinlerinin yaşamını kolaylaştıracak her türlü hizmet bulunuyor. G Plus’un sosyal olanakları arasında ise 450 araçlık kapalı, 60 araçlık açık otopark, yüzme havuzu, Fin hamamı, squarsh, fitness center, spa, sauna, masaj odaları ve farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüpleri bulunuyor. Projede fiyatlar 253 bin TL’den başlıyor. 


 İstanbul’un lüks rezidans projeleri 2013


7/24 hizmet veren kolaylıklar merkezi 

Ağaoğlu İnşaat güvencesiyle Başakşehir-Ayazma’da Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu yaklaşık 200 dönüm arazi üzerinde kurulan My World Europe, Pool Residene, Arena Residence ve Golf Residence olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Projede 7/24 hizmet veren bir kolaylıklar merkezi, teknik servis, kişisel asistan, concierge hizmetleri, anlaşmalı mağazalardan indirimli alışveriş, her türlü rezervasyon ve organizasyon hizmetleri, taşınma, ev dekorasyonu hatta evinizin satış ve kiralaması dahil hiçbir konu sizi yormaması için tasarlanmış bir kolaylıklar merkezi bulunuyor. My World Europe’nın Pool Residence bloğunda fiyatlar 484 bin 850 bin TL’den, Arena Residence’ta 239 bin 850 TL’den, Golf Residence’ta 354 bin 850 TL’den başlangıç gösteriyor. 


















Geri Dön