26 / 04 / 2024

İSTAVRİDİN KİLOSU 20 LİRA OLDU!

İSTAVRİDİN KİLOSU 20 LİRA OLDU!

Yaz aylarını geride bırakırken vatandaş yönünü balık hallerine çevirdi. Uygun fiyatlı balık yemek isteyen tüketici av sezonunun açılmasını bekliyor.



Av sezonunun açılışıyla güncel fiyatlara baktığımızda istavritin kilosu 20 lira oldu. Diğer bir balık, orta boy palamut tanesi 15 lira, somon 50 lira ve alabalık 40 lira’dan satılıyor.

Şu sıralar Samsun'da yer alan balık tezgahlarında istavrit bolluğu yaşanıyor. Ülkece hala yaz sıcakları hissediliyorken balıkçılar havaların sıcak olması nedeniyle palamudun tezgahlarda az olduğunu, istavritin ise bugünlerde daha yoğun çıktığını söyledi.

Bilindiği üzere 1 Eylül'de denizlerde av yasağı kalktı, kalkan av yasağının ardından Karadeniz'e açılan Samsunlu balıkçılar istavrit bolluğunda kasa kasa istavritle döndü. Son durum olarak balık tezgahlarında yer alan istavritin kilosu 20 lira’dan satılıyor. Vatandaşlar bolluk sebebiyle istavrit balığına ilgi gösteriyor.

Balık satıcısı olan Onurcan Köse, "Tezgahta ilk gün olduğu gibi istavrit bolluğu yaşanıyor. Fiyatlara bakıldığında mezgit 20 TL, istavrit 20 TL, barbun 20 TL, orta boy palamut tanesi 15 TL, somon 50 TL ve alabalık 40 TL’den satılıyor. Bu sezon palamut yılı bekliyoruz ama sezonun birinci ve ikinci günü palamut çok az miktarda geldi. Palamudun reklamı çok yapıldı ama palamut 2 gün çıkmadı" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön