27 / 04 / 2024

İşte KYK borçlarında faizlerin silinmesiyle ilgili yeni detaylar

İşte KYK borçlarında faizlerin silinmesiyle ilgili yeni detaylar

Öğrencilerin merakla beklediği KYK kredi borcu faizlerinin silinmesine yönelik yöntemler netleşti.



KYK faizlerinin, ana borcun 3 katına çıkmasının ardından mezunlar isyan etmiş ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran protestoların ardından AK Parti hükümeti de konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mezunlara ulaşarak, “Faizleri ödemeyin” çıkışından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından faizlerin silindiğini dile getirmişti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Öğrenim ve katkı kredilerinde borç ödeme yönteminin değiştirilmesi sonrası uygulamanın ayrıntıları da netleşti.

İşte KYK borçlarında faizlerin silinmesiyle ilgili yeni detaylar

ALDIKLARI MİKTAR KADAR ÖDEME

İktidara yakın Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; öğrenim kredisi alanlar, aldıkları miktar kadar ödeme yapacak.

İKİ YIL SONRA BAŞLAYACAK

Öğrenim kurumundan mezun olan ya da herhangi bir nedenle öğretim kurumuyla ilişiği kesilenler, 2 yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde borcunu ödeyecek.

Borçlu, borcunu erteleme talebinde bulunduğunda, borçlunun çalışmadığının Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan teyit edilmesi halinde, ilk yıl herhangi bir ilave olmadan, sonraki yıllarda ise her yıl için verilen miktara yüzde 10 eklenerek kredi borcu hesaplanacak.

Ancak ilgili yılda TÜFE'nin yüzde 10'dan az olması halinde bu oran uygulanacak. Erteleme işlemi en fazla üç defa yapılabilecek. Ödemenin askerlik dönemine denk gelmesi durumunda, borçlunun talebi üzerine herhangi bir ilave yapılmaksızın askerlik döneminin sonuna kadar kredi borcu ertelenecek.

Maddi veya hukuki nedenlerle takibinde yarar bulunmayan ve yılları bütçe kanunlarında gösterilen miktarları aşmayan kredi borçları terkin edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön