27 / 04 / 2024

İşte son çeyrekte gram altının çıkacağı fiyat. Okumadan altın almayın

İşte son çeyrekte gram altının çıkacağı fiyat. Okumadan altın almayın

Analistler gram altının yılın son çeyreğinde yükseleceği fiyatı açıklarken ABD maden üreticileri de ons altın için fiyat verdi. Altında alım fırsatı ne zaman, yıl sonunda altın fiyatı ne olacak? İşte detaylar ve uzman görüşleri...



Amerikan Merkez Bankası Fed'in agresif şahin tutumunun devamının geleceği beklentisi hisse senedi piyasalarını baskılarken, ABD Hazine tahvil getirilerin ve dolar endeksini yükseltmeye devam ediyor. Tahvil ve dolardaki yükseliş metal performansını ise baskılamaya devam ediyor.

Dünya Gazetesi'ndeki habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in seferberlik açıklamaları sonrası bir miktar yükseliş gösterse de Fed'in faiz artırımı sonrası yeniden değer kaybı yaşayan ons altın 1.656 dolara kadar geri çekildikten sonra dün 1.660 doların üzerinde alıcı buldu. Analistler bir süre altının 1.660-1.680 dolar bandında seyretmesini bekliyor.

Amerikan Merkez Bankası Fed, politika faizini yüzde 3.00 – 3.25 aralığına çekerek, 1980'li yıllardaki Paul Volcker döneminden beri en agresif sıkılaşma döngüsüne girdi. Fed’in açıkladığı ekonomik projeksiyonlarda faizlerin uzun bir süre yüksek kalması da öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön