27 / 04 / 2024

İşte son çeyrekte gram altının çıkacağı fiyat. Okumadan altın almayın

İşte son çeyrekte gram altının çıkacağı fiyat. Okumadan altın almayın

Analistler gram altının yılın son çeyreğinde yükseleceği fiyatı açıklarken ABD maden üreticileri de ons altın için fiyat verdi. Altında alım fırsatı ne zaman, yıl sonunda altın fiyatı ne olacak? İşte detaylar ve uzman görüşleri...



2022 sonunda Fed'in fon faizi ortalama yüzde 4.4 seviyesinde olması bekleniyor. Fed'in altı üyesi noktasal grafikte yüzde 4.4 - yüzde 4.9 arasında oy kullanmış. Bu tutum öngörülerin de ötesinde. 2023 yılı ortalaması ise yüzde 4.6 olarak açıklandı. Bu durum doların güçlü olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Analistlere göre güçlü dolar nedeniyle altın 1.660/1.680 dolar arasında hareket etmeye devam edecek. Beklentilere göre, mevcut trendde 1.660 doların kırılması düşüşü daha da derinleştirebilir. Burada 1.648 doların önemli bir destek olduğuna dikkat çekiliyor. Altında anlamlı yükseliş için ise 1.690 doların üzerinde hareket gerekiyor. Bu seviyenin aşılmasında 1.705 dolar direnç noktası olarak karşımıza çıkarıyor.

Gram altında yükseliş beklentisi sürüyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön