18 / 04 / 2024

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

Yeni yılla birlikte emekli ve kamuda çalışan personel ile EYT’lilere peş peşe gelen promosyon müjdesi öğretmenler için soğuk duş etkisine neden oldu.



Kamu personeli ve emekliler, yeni yılın ilk günleriyle birlikte peş peşe gelen promosyon müjdeleri ile rahat bir nefes almışlardı. Ancak bu kez öğretmenler için gelen haber, büyük bir şok etkisi yarattı.

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

Başta emniyet, jandarma gibi bölümlerde emekliler, son dönemde ise EYT’liler için adeta promosyon yarışına giren bankalardan, öğretmene sevindiren haber gelmedi.

Kendilerini rahatlatacağını düşündükleri promosyonun 5 bin TL’yi geçmemesi öğretmenleri büyük hayal kırıklığına uğratırken geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyle rakam iyice dip yaptı.

Daha önce kamu personeli ve emekliler, son olarak da EYT’liler için büyük bir promosyon yarışına giren bankalar, öğretmen maaşları için ise aynı hamleyi yapmadı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında 25-30 hatta 40 bin lira promosyon veren bankalar, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları ve öğretmenlerle ilgili çok düşük teklifler vermeye başladı. İşte bu yerlerden birisi de Trakya’nın en büyük yerleşim birimi olan Çorlu oldu.


Geri Dön