26 / 04 / 2024

İtalyanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini satıyor!

İtalyanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini satıyor!

Astaldi’nin, Türk ortağı IC İçtaş ile beraber 2012'de işletme hakkını aldığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 hissesini devretmek üzere olduğu açıklandı.



 

İtalyan Astaldi’nin, Türk ortağı IC İçtaş ile birlikte 2012'de işletme hakkını aldığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 hissesini devretmek üzere olduğu açıklandı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Astaldi Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Astaldi, “Görüşmeler ileri aşamada” derken, köprüdeki hisselerin değerinin 350 milyon Euro olduğunu da söyledi. İtalyan gazetesi Il Messaggero’nun haberine göre, Astaldi Grubu, 3’üncü köprü için yakında teklif alacaklarını söyledi.

2018-2022 PLANINDA

Hissedarlar toplantısında açıklamalar yapan Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi’nin 2012^de işletme hakkını kazandığı Yavuz Sultan Köprüsü’ndeki hisse payının değerinin 350 milyon Euro olduğunu açıkladı. Paolo Astaldi, toplantıda “Bu tür işlemler her zaman karmaşıktır” derken, iyi halledilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu ve Türkiye’nin seçim atmosferinden yeni çıktığını da söyledi.

Astaldi Grubu’nun 2018-2022 stratejik planına göre varlıkların devri için bir program yapıldığı ve aralarında 3. köprünün paylarının da olduğu satıştan toplam 790 milyon Euro gelir elde edileceği ön görülüyor.

ÇİNLİLER TALİP İDDİASI

2017'de Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Çinli firmalara satılacağı iddialarının ardından bu kez İngiliz firmalarıyla görüşmelerin başladığı iddia edildi. Bloomberg’de yer alan habere göre Londra Merkezli Centricus Asset Management’in Yavuz Sultan Selim Köprüsü Hisseleri için teklif yapmaya hazırlandığı ancak hisse alımı için Çinlilerin de devreden çıkmadığı belirtilmişti.


Geri Dön