27 / 04 / 2024

İzmir Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çıkmazı!

İzmir Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çıkmazı!

1 milyon 220 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı olan İzmir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi 8 yıldır “ekonomik kriz” engeline takılırken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sorunun çözümü için adım attı. 



1 milyon 220 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı olan  İzmir  Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi 8 yıldır “ekonomik kriz” engeline takılırken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sorunun çözümü için adım attı. 

Kentsel dönüşüm alanlarında sorunlara sebep olabilecek hazine miktar fazlalıkları şerhlerinin tapu kayıtlarından kaldırılarak vatandaşlarının mülkiyet sorununun çözülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na adım atılması çağrısında bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, iki mahallenin temsilcileriyle buluştu. 

İzmir Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Hazine miktar fazlalıklarının kentsel dönüşümün önünde büyük bir engel olduğuna dikkat çeken Başkan Arda, “Bu sorun çözülmezse, hazine miktar fazlalıklarının yurttaşlara devri yapılmazsa kentsel dönüşüm görüşmeleri sırasında sorunlar yaşanacak ve yurttaşlarımız mağdur olacak. O yüzden şimdiden harekete geçerek sorunun aşılmasını sağlamamız gerekiyor. Bakanlığa ulaşmak zor, aylardır randevu talep ediyorum ama alamıyorum. Mahalleli olarak hep birlikte sorunu sahiplenerek, örgütlenerek sorunun çözümü için sesimizi yükseltmemiz lazım. Tüm Aktepe sakinleri, ‘Biz buraları zamanında satın aldık, hazine miktar fazlalıkları bedelsiz olarak bize devredilsin’ diyerek sesini yükseltsin” diye konuştu. 

İzmir hızla dönüşüyor!


Geri Dön