27 / 04 / 2024

İzmir Buca'ya 718 milyon TL'lik yatırım!

İzmir Buca'ya 718 milyon TL'lik yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam rakamı 618 milyon 241 bin lirayı bulan güçlü yatırım desteğini de arkasına alan Buca Belediyesi adeta proje ve yatırımların başkenti oldu.     



 

Yıllara yayılan unutulmuş, yıpranmış görüntü ve kimliğinden 4 yıl gibi kısa sürede sıyrılan  İzmir  Buca, kabuk değiştirip İzmir’in parmakla gösterilen kenti oldu. Eğitimden sanata, kültürden spora kadar hayatın her alanında projeler hayata geçiren Buca Belediyesi, kentte kendi öz kaynaklarıyla 100 milyon lirayı bulan yatırım gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de 280 milyon 191 bin lirası asfalt ve kilit parke, 318 milyon 50 bin TL’lık bölümü fiziki ve sosyal projeler olmak üzere toplam 618 milyon 241 bin liralık yatırım desteğini alan Buca, 4 yılda toplam 718 milyon 249 bin lirayı bulan dev yatırımlarla tanıştı.

İnşası tamamlanan Tarık Akan Gençlik Merkezi, İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, Kültür ve Sanat Merkezi, Üzüm Bağı- Bağ Evi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi gibi onlarca projenin yanı sıra inşası süren; Alışveriş ve Yaşam Kompleksi- Buca Çarşı, sanatın kalbinin atacağı  Gösteri Sanatları Merkezi, amatör spor kulüplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı Spor Kompleksi, kentin dört bir yanında yapılan çok amaçlı Kapalı Pazar Alanları gibi birçok projenin tamamlanmasıyla Buca’nın yükselişine büyük bir ivme kazandırılmış olacak.

Bucalılara teşekkürler

 

Buca’yı Türkiye’ye örnek bir kent yapma hedeflerine hızla ilerlediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ”Bucalıların kalbini makam bildik. Kentimizin sokaklarını karış karış gezip, ihmal edilmişliğin izlerini silmek için projeler geliştirdik. Kaynaklar kısıtlı ama giderleri kısabiliyorsanız, gelirleri akılcı bir şekilde uygun takvimlerde bütçeleyebiliyorsanız yatırım sayısınız kat ve kat artıyor. Biz de bunu uygulamaya çalışıyoruz. Başkalarıyla karşılaştırıldığında biraz daha fazla yatırım göze çarpıyor. Zamanında Buca’yı şantiyeye döndüreceğiz demiştik ve yaptık. Tamamlanan ve inşası devam eden projelerimizle Bucamızı çağdaş, modern ve tercih edilen kentler arasına sokmanın gururunu yaşıyoruz. Bu konuda sabırları için hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 


Geri Dön