18 / 04 / 2024

İzmir Defterdarlığı'ndan 12 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Defterdarlığı'ndan 12 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Karabağlar'da bulunan 600 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi tarafından 29 Mayıs 2015 günü saat 14:30'da kapalı teklif usulüyle ihale edilecek.



İzmir Karabağlar'da bulunan 600 metrekare yüzölçümüne sahip arsa,  İzmir  Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi tarafından 12 milyon TL'ye satışa çıktı.


Kıymeti: 12.000.000,00 TL



1- Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen mülkiyeti Hâzineye ait taşınmaz 2886 Sayılı Kanunun 36. maddesine göre kapalı teklif usuluyle satışı yapılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır.


2- 2886 Sayılı Kanunun 36. maddesine göre kapalı teklif usuluyle ihalesi yapılacak taşınmaza ait teklifler yazılı olarak yapılacaktır. Teklifler ilanda belirtilen saate kada sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır.


3- Satışa sunulan ve ihalesi yapılacak taşınmaz (Tablo -A) Defterdarlığımız Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğünce Hükümet Konağı C Blok Kat:2 Konak İZMİR adresinde Konak Emlak Müdürlüğü çalışma odasında, toplanacak komisyon huzurunda hizasında gösterilen tarih ve saatte satış ihalesi yapılacaktır.

ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.


a) Yasal yerleşim yeri belgesi,


b) Tebligat için Türkiye’de adres gösterir belge (Adres beyanı),


c)  Gerçek Kişilerin TC. Kimlik numarası, Tüzel Kişilerin ise Vergi Kimlik numarası,


d) Geçici Teminata ilişkin belge (f loçioi teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet ihale Kanununa göre düzenlenmiş ve gili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresizTeminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu sı netler.yerine düzenlenen belgeler),


e) Özel hukuktüzel kişilerinln.yuknrıda hollrtllon yartkudan ayrı olarak,idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret vej sanayi odasından yahut benzeri mesleki kurulüştaıı, İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunaca kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösteren noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (B) ve (D) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir bir belge.


5-Taşınmazın satış bedeli talep edilmesi halinde, 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte b peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle, kanuni faizi ile birlikte ödenir. 4706 sayılı yasa uyarınca Hâzineye aittaşınmazların şatış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.


6- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


7- Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.izmirdefterdarligi.gov.tradresinden öğrenilebileceği gibi,Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tradresinden değinilebilir.


Geri Dön