19 / 04 / 2024

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 



İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan gelen depremden sonra yıkılan konutların yeniden inşası için 7 proje alanı tespit edilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından girilen ihaleler sonucu konut yapım çalışmalarına geçilmişti. İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; deprem konutlarından yapımı tamamlandığı belirtilen 596 konut ve 145 dükkanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26 Kasım günü yapılan törende hak sahiplerine teslim edildiği duyurulmuştu. Fakat törenin üzerinden 20 gün geçmesine karşın konutların hak sahiplerine teslim edilmediği ileri sürüldü.  İzmir  Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

‘FİİLİ OLARAK GERÇEKLEŞMEDİ’

Konuyla ilgili konuşan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, “Törende simgesel olarak anahtar teslimi yapıldı ancak teslimler fiili olarak gerçekleşmedi. Törenin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen depremzede arkadaşlarımız hala evlerine kavuşamadı. Proje alanındaki arkadaşlarla sürekli iletişim halindeyim, şu ana kadar kimsenin evi teslim edilmedi. Şubat ayından önce de teslimlerin yapılmayacağı söyleniyor. Tamamen göstermelik ve sembolik bir tören yapıldı. İnsanlar her gün ağlıyor, evlerini kavuşmayı bekliyorlar. Evleri yapılana kadar kirada oturmak durumunda kalan çok sayıda depremzede arkadaşımızın kira kontratları sona erdi. Yalvar yakar birkaç ay daha o evlerde oturmak için uğraşıyorlar. Bu konuda bana sürekli dönüşler geliyor” ifadelerini kullandı. 

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

‘SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ’ DEMİŞTİ

Diğer taraftan 26 Kasım günü düzenlenen deprem konutlarının teslim töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün sözümüzü tutuyor ve ilk konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti'yiz. Bizler söz veririz, sözümüzü tutarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir Deprem Konutları açıklaması!


Geri Dön