26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir Deprem Konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir Deprem Konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bornova Eğridere'deki 34 köy evi ile birlikte İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 iş yeri yapma kararı aldık. Bu evleri de bir yıl içinde teslim etme sözünü verdik." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan,  İzmir  depreminin birinci yılında depremzedelere konutlarının teslim edildiği hatırlatarak şunları söyledi: "Malatya'da, Elazığ'da hepimizi yasa boğan bu depremlerde gerçekten canımız çok yandı. Bizler de hiç gecikmeden, süratle İzmir'de olsun, daha önce Malatya, Erzincan, Elazığ bütün buralarda olduğu gibi hemen konutların yapımına başladık. Söz verdiğimiz gibi de devlet olarak tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk. Arama ve kurtarmadan, enkaz kaldırmaya kadar yürütülen bütün çalışmaları arkadaşlarımızla beraber yakından takip ettik. Gerek genel başkanvekillerim, genel başkan yardımcılarım, gerek tüm bakan arkadaşlarım, gerek AFAD ve Kızılay, hep birlikte başta İçişleri Bakanımızın koordinesinde bu çalışmalarını sürdürdüler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan İzmir Deprem Konutları açıklaması!

- "Bir sene geçmeden konutları teslim etmeye başladık"

Söz konusu deprem konutlarını çok farklı bir biçimde hayata geçirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elazığ, Malatya ve İzmir'de depremzedelerin yarasını sarmak için 35 bin 28 konut, 4 bin 104 köy evi ve 353 iş yeri inşa ediyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımız için Elazığ'da 23 bin 677 konut ve 2 bin 515 köy evi, Malatya'da 6 bin 287 konut ve 1555 köy evi yapıyoruz. Bir yıl geçmeden konutları teslim etmeye başladık." dedi.

İzmir'de bu teslimatları gerçekleştirirken vatandaşların sevincinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konutların güzelliğini gördükçe ayrıca mutlu olduklarını da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Bayraklı'da inşa edilen yeni konutların bölgeye farklı bir heyecan getirdiğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan İzmir Deprem Konutları açıklaması!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminden sonra Bayraklı'da, yerinde 1391 konut ve 302 iş yeri, rezerv alanda ise 3 bin 649 konut ve 511 iş yeri inşa etmek için düğmeye bastıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bornova Eğridere'deki 34 köy evi ile birlikte İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 iş yeri yapma kararı aldık. Bu evleri de bir yıl içinde teslim etme sözünü verdik. Onu da inşallah halledeceğiz. Tabii geçtiğimiz cuma günü ilk etapta inşaatlarını tamamladığımız 596'sı konut ve 145'i iş yeri olmak üzere toplam 741 bağımsız bölümü depremzede vatandaşlarımıza teslim ettik." dedi.

İzmir deprem konutları teslim edildi! 


Geri Dön