25 / 04 / 2024

İzmir deprem konutları teslim edildi! 

İzmir deprem konutları teslim edildi! 

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen deprem konutları bugün gerçekleşen törenle hak sahiplerine teslim edildi. 



30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir'li depremzedeler için inşa edilen deprem konutları hak sahiplerine teslim edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım  Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da  katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki depremzedeler için yapılan deprem konutlarında, 2 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli ödeme planına göre, 2+1 konutların taksitinin 740 liradan, 3+1'lerin 1020 liradan başlayacağını dile getirdi. 

Afet bölgelerinde yapımı devam eden konutlara yönelik ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: 

Elazığ'da 23 bin 677 konut ve 2 bin 515 köy evi, Malatya'da 6 bin 287 konut ve 1555 köy evi inşa ederek vatandaşlara teslim ettiklerini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İzmir depreminin ardından da Bayraklı'da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3 bin 649 konut ve 511 dükkan inşa etmek için hemen harekete geçtik. Böylece Bornova Eğridere'deki 34 köy eviyle birlikte  İzmir  depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yapma kararı aldık. Bu evleri de bir yıl içinde teslim etmeye başlama sözü verdik. İşte bugün sözümüzü tutuyor ve ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz.

Kardeşlerim, bizler AK Parti'yiz. Bizler söz veririz, sözümüzü tutarız. Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerimize yayılan projelerimizdeki 546 konut ve 145 dükkan biraz sonra sahipleriyle buluşacak."

İzmir deprem konutları teslim edildi! 

"397 konut, yılbaşına kadar sahiplerine teslim edilmiş olacak"

Bu bölgedeki inşaatlardan kalan 741 konut ve dükkanı da çok yakında tesliminin yapılacağını dile getiren Erdoğan, sadece bu 3 mahalledeki inşaatların yatırım tutarının 750 milyon lira olduğunu, rezerv alanda ise 1,5 milyar lira yatırım bedeli olan 3 bin 649 konut ve 51 dükkan yapıldığını belirtti. Erdoğan, bu alandaki projenin ilk etabını oluşturan 397 konutun yılbaşına kadar tamamlanıp sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi. 

Son Kabine toplantısı sonrasında İzmir'de yapılan deprem konutlarının ödeme tutarları ve vadeleriyle ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, buna göre 2+1 konutları 160 bin ile 180 bin lira, 3+1 konutları da 220 bin lira ile 260 bin lira arasında bedelle sahiplerine vereceklerini, ilk 2 yılı ödemesiz toplam 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 konutların taksitlerinin aylık 740 liradan, 3+1 konutların taksitlerinin ise aylık 1020 liradan başlayacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir başka ifadeyle kira bedelinden bile düşük ödeme tutarlarıyla vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacaklar." dedi.

Yeni konutların ve dükkanların vatandaşlara hayırlı olmasını temennisinde bulunn Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile  TOKİ  ve AFAD başta olmak üzere bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumları, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik etti.

Deprem sonrasında sadece bu felaketin yol açtığı yaraları sarmakla kalmadıklarını, aynı zamanda İzmir'de zaten devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdıklarını bildiren Erdoğan, "Son 9 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak belirlediğimiz 20 bine yakın binayı yıkmış ve dönüşüm projelerini başlatmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini mümkün olduğu kadar rıza ve yerindelik esasına göre yürütüyoruz. Yine afetlere hazırlık amacıyla TOKİ ve Emlak Konut vasıtasıyla şehrimizde bugüne kadar 30 bin 456 konutun inşasını başlattık ve önemli bir kısmını da tamamladık. 2023 projelerimiz arasında Bayraklı ve Bergama'ya 2 millet bahçesi kazandırma sözümüz var. Bunlarla ilgili çalışmaları da hızla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir deprem konutları teslim edildi! 

Erdoğan sonrasında konuşan Murat Kurum,  İzmir'e 30 Ekim'de bir söz verdiklerini belirterek, "Ayda bebeğin, İnci bebeğin bize uzanan elini hiçbir zaman bırakmayacağız' demiştik. Konutlarımızı teslim etmenin mutluluğunu, gururunu, heyecanını yaşıyoruz." dedi.

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşaatı biten konutların teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan binaların olduğu bölgede biten konutların önünde düzenlenen törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İzmir'de tarihi bir güne tanıklık ettiklerini dile getirdi.

30 Ekim 2020'deki deprem sonrasında Şubat ayında konutların inşaatına başlandığını, 9 ay gibi kısa zamanda deprem konutlarının tesliminin yaptığını anlatan Kurum, "İzmir'imize 30 Ekim'de bir söz vermiştik. Ayda bebeğin, İnci bebeğin bize uzanan elini hiçbir zaman bırakmayacağız demiştik ve Allah'ın izniyle, sizlerin destekleriyle konutlarımızı teslim etmenin mutluluğunu, gururunu, heyecanını yaşıyoruz. Yeni konutlarımız İzmir'imize hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

"Artık güçlü bir Türkiye var"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de geçen sene meydana gelen  depremle İzmir'e nazar değdiğini 117 canın yitirildiğini, 1034 vatandaşın yaralandığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda devletin tüm imkanlarıyla İzmir için seferberlik çalışmalarının başladığını söyledi. 

Konutların kısa sürede bittiğini söyleyen Pakdemirli, "Kimse endişelenmesin, üzülmesin artık güçlü bir Türkiye var. Ne mutlu bize ki milletin derdiyle dertlenen, sevinciyle mutlu olan bir Cumhurbaşkanı'mız var. Bu milletin arkasında önce Rabb'imiz sonra 'her hal ve şartta önce millet önce memleket' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. 19 yıldır hizmetleriyle vatandaşın gönlünde yer eden Türkiye'nin kalkınmasını şiar edinen bir hükümet var." dedi.

 İzmir deprem konutları teslim edildi! 

"Büyük kalkınma hamleleri yaptık"

İzmir için ellerini değil, başlarını taşın altına soktuklarını, büyük kalkınma projelerini hayata geçirdiklerini, ne söz verdilerse yerine getirdiklerini kaydeden Pakdemirli, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bu vatana son 19 yılda büyük hizmetler kazandırdık. Büyük kalkınma hamleleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Halkımıza hak görülmeyen her şeyi, sağlıkta, eğitimde, tarımda, enerjide sunduk. İnsanımıza o güne dek verilmeyen değeri biz verdik. Şimdi bir çuval inciri kimsenin berbat etmesine izin vermeyiz. Biz ülkemizi üç beş çapulcunun şımarık naralarına teslim edecek değiliz. Dolayısıyla herkes haddini de yerini de bilecek."

"İzmir size müteşekkirdir"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da 30 Ekim'de yaşanan bir depremin yaşandığına işaret ederek, "30 Ekim'de İzmir sarsıldı ama İzmirli sarsılmadı. Bugün dimdik ayaktayız. Bugün daha da güçlüyüz, biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz." dedi.

İzmir deprem konutları teslim edildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden hemen sonra İzmir'e geldiğini ve yaraların sarılması, acıların hafifletilmesi için büyük destek verdiğini kaydeden Yıldırım, "Yıkılan binalar en güzel şekilde yeniden yapıldı ve bugün 9 ay gibi bir sürede anahtar teslimi yapılıyoruz. Sağ olun Sayın Cumhurbaşkanım, sağ olun değerli Bakanım. Emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İzmir size müteşekkirdir, İzmirliler adına şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

İzmir Deprem Konutları'nın fiyatları belli oldu!


Geri Dön