24 / 04 / 2024

İzmir deprem konutlarından 397 tanesi bu yıl teslim edilecek!

İzmir deprem konutlarından 397 tanesi bu yıl teslim edilecek!

İzmir Bayraklı'daki rezerv alanında hayata geçirilen 3 bin 649 konuttan 397'si bu sene hak sahiplerine teslim edilecek.



Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde konutları yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için  İzmir  Bayraklı'daki rezerv alanında hayata geçirilecek olan toplam 8 bin 100 konuttan 3 bin 649'unda inşaat çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Seferihisar açıkları olan ve farklı illerden de hissedilen deprem özellikle Bayraklı ve Bornova'daki çok sayıda binada ağır hasara sebep oldu.

Depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) depremden zarar gören konutların yer aldığı bölgelerde çalışmalara başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat 2021 tarihinde İzmir ilinde katılım sağladığı törende, 7 proje bölgesinde yer alan toplam 1444 konut ile 208 dükkanın ve Bayraklı Şehir Hastanesinin yanıbaşında yer alan rezerv alanındaki proje bölgesinin ilk etabı olan toplam 397 konutun temelleri atıldı.

İzmir deprem konutlarından 397 tanesi bu yıl teslim edilecek!

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yanıbaşındaki 375 hektarlık rezerv alanda ilk etapta zemin artı dört ve zemin artı beş kat olmak üzere toplamda 34 blokun kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, depremden hasar gören vatandaşların hızlı şekilde yeni konutlarına kavuşmaları amacıyla rezerv alanda yapılacak etaplar için ihaleleri yaptı.

Rezerv alana Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 8 bin 100 konutun yapılması hedeflenirken, gerçekleştirilen ihalelerle 8 etapta toplamda 3 bin 640 konutun inşaatı sürüyor.

 

İzmir deprem konutlarından 397 tanesi bu yıl teslim edilecek!

Yüzde 50'nin üzerinde yeşil ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı rezerv alanda 3 oda 1 salon daireler 127 metrekare, 2 oda 1 salon daireler de 90 metrekare olacak.

İnşaatı devam eden 1. etap konutların yüklenici firma sorumlusu Burak Bircan, Anadolu Ajansı muhabirine, çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlamaları doğrultusunda büyük bir hassasiyetle hız kesmeden sürdüğünü bildirdi.

Kaba inşaat çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Bircan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Örnek dairelerimizi oluşturduk. Depremzedelere konutlarını kış aylarına kalmadan en kısa sürede teslim etmeyi hedefliyoruz." 

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?


Geri Dön