20 / 04 / 2024

İzmir Tarih Projesi'nde son durum ne?

İzmir Tarih Projesi'nde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Tarih Projesi kapsamında bölge halkının tarihle bağını güçlendirmek ve Kemeraltı bölgesinde canlılığı artırmak için  projeler üretmeye devam ediliyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi,  İzmir  Tarih Projesi kapsamında vatandaşların tarihle bağını güçlendirmek ve Kemeraltı bölgesinde canlılığı artırmak için çalışmalara devam ediyor. Belediye, Balıkçılar Meydanı'nı tamamlayıp Namazgah Hamamı'nda son rötüşlere başladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir Tarih Projesi kapsamında, Kemeraltı’nın sağlıklaştırılması ve canlandırılması için birçok projeye start verildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yakından takip ettiği projede, farklı kollardan farklı çalışmalar yürütülüyor.

İzmir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kemeraltı’nın merkezinde bulunan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı ile balık halinin arazisi,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından “Balıkçılar Meydanı”na dönüştürüldü. 

Toplam 1431 metrekarelik alanda bölgenin sokak kurgusu, mimari karakteri ve ticari faaliyetleri ile uyumlu, çağdaş mimari diline sahip bir konseptte oluşturulan mekanın işletilmesi için çalışmalar başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tarih Projesi kapsamında 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı da restore ediyor. Agora bölgesindeki tarihi hamam, yaklaşık 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra Ağustos’un sonlarına doğru yeniden hizmet vermeye başlayacak.


Geri Dön