19 / 04 / 2024

İzmir Torbalı ve Çeşme’ye modern itfaiye binası!

İzmir Torbalı ve Çeşme’ye modern itfaiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı ve Çeşme’deki iki itfaiye binasının inşaatını tamamladı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı ve Çeşme’de yapılan modern itfaiye binalarının inşa çalışmaları tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, önce Torbalı’nın Çaybaşı mahallesindeki sonra da Çeşme’deki bina kısa zaman içinde hizmete alınacak.

Beş araç kapasiteli Torbalı Çaybaşı İtfaiye Hizmet Binası 3 milyon 750 bin liralık yatırımla bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirildi. Böylelikle Torbalı’daki itfaiye sayısı da üçe çıkmış oldu. Sekiz araç kapasiteli Çeşme İtfaiye Hizmet Binası ise 5,5 milyon TL'lik yatırımla 4 bin 190 metrekarelik alanda hayata geçirildi.

Hızlıca binadan çıkabilecekler

Her iki bina da acil durumlarda itfaiye erlerinin teçhizatlarıyla beraner zaman kaybetmeden çıkışına olanak sağlayacak biçimde tasarlandı. İki katlı binaların üst katında iki kişilik ve banyolu dinlenme odaları, zemin katlarında ise ofisler ve yemekhaneler yer alıyor. Tesislerde itfaiye erlerinin fiziksel güçlerini  koruyabilmeleri için fitness salonu, basketbol ve voleybol sahaları da mevcut. 

Bu iki binanın hizmete girmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın itfaiye grup sayısı 52’ye çıkmış olacak.
 


Geri Dön