16 / 04 / 2024

İzmir'de binaların dış cephesinde bulunan klimalar bozuldu!

İzmir'de binaların dış cephesinde bulunan klimalar bozuldu!

Belediye bir süre önce "İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi" kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları metal ve ahşap koruma kafeslerine aldı.



Görüntünün güzelleşmesi adına taşeron firmalara yaptırılan ve birçok kez taşeron firma değişmesi nedeniyle yapım sürecinde de şikayetlere neden olan düzenleme sonrasında işyeri sakinleri, klimalarının bozulduğunu öne sürdü. İkiçeşmelik'te bir iş hanında ofisi bulunan Avukat Yasemin Yeke, yaz ortasında klimasının bozulduğunu, servis yetkililerinin arıza nedeni olarak metal çerçeveyi gösterdiğini söyledi. Yeke "Kafesler yazın en sıcak zamanında, Temmuz sonrasında yapıldı. Klima ertesi gün bozuldu. Çağırdığımız servis, sac kılıfın klimadan çıkan havayı pervaneye yeniden yönlendirdiğini bu nedenle klimanın boğularak bozulduğunu ve o sacın içindeyken çalışmasının mümkün olmadını söyledi" diye konuştu.


Kimse istemiyor


Servisin arıza tespiti sonrası Büyükşehir Fen işleriyle görüştüğünü anlatan Yeke, "Fen işleri sactaki delikleri büyüteceklerini söyledi.

Gelmeleri 1 hafta aldı. Delikler büyütüldükten sonra da durum değişmeyince sacı tamamen söktüler. Benimle birlikte birçok kişinin de klima motoru yandı ve yeni klima takmak zorunda kaldılar. Şimdi kimse klimasını kılıfın içine kurdurmuyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön