20 / 04 / 2024

İzmir'de inşaat sektörü kazanıyor!

İzmir'de inşaat sektörü kazanıyor!

İzmir Türkiye'nin her yerinden göç alıyor, son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte İstanbullu yatırımcı ve vatandaşın ilgisi kente kayıyor.



İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, kente yapılan göçün nedenlerini sıraladı. 


Göç oranlarını konut ve emlak sektörü açısından değerlendiren Akgün, İzmir'e yatırımların artmasıyla birlikte kente rağbetin de paralel olarak artış gösterdiğini ifade etti. Akgün İzmir'in giderek bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. 


KONUT ÜRETİMİ ARTTIKÇA GÖÇ YÜKSELİYOR 


Akgün, kentteki kentsel dönüşüme atıfta bulundu. Konut yatırımlarının artışıyla birlikte kente yapılan göç oranının da arttığını ifade eden Akgün, "İzmir'in bir kentsel dönüşüm gerçeği var. Bu gerçek de reel piyasa ve yatırımcılar için değerlendirilmesi gereken bir konu. Bu yüzden yabancı yatırımcı bu durumu Rıdvan Akgün göz ardı etmiyor. Kentte inşaat sektörü de giderek ivme kazanıyor. İzmir'e yatırım yapmak isteyen yatırımcılar konut üretimini hızlandırıyor. Dolayısıyla konut üretimi arttıkça kentte yaşayan nüfus oranı ve göç de artmış oluyor" yorumunda bulundu. 


"İNSANLAR İZMİR HAYALİ KURUYOR" 


Son dönemde yapılan yatırımlar ve atılan adımlarla birlikte mega kent İstanbul ile aranın yakınlaştığını vurgulayan Akgün, "Türkiye'nin mega şehri İstanbul ile  İzmir  arasındaki mesafeler de giderek azalıyor. Özellikle iki şehrin arasındaki mesafeyi 3 ila 3 buçuk saate düşürecek olan Orhan Gazi Köprüsü ve Otoyol Projesi de bunun en büyük örneğidir. Artık İstanbul'da yaşayan vatandaşlar İzmir'e çok daha rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar. Ayrıca İstanbul kadar  Ankara  ve diğer şehirlerde olan insanlar da İzmir hayali kuruyorlar" dedi. 


"İZMİR EKONOMİK BİR KENT" 


Akgün ayrıca kente ekonomi penceresinden bir yorum da getirerek, "İzmir, ekonomik anlamda da birçok kişinin ilgisini çeken bir şehir. İş imkanları diğer illere nazaran azımsanmayacak ölçüde. Bunun yanı sıra diğer büyükşehirlere kıyasla daha ekonomik bir kent. Yani İzmir'de vatandaşlar daha uygun ve ekonomik bir yaşam sürebiliyorlar. Ayrıca herkesin emeklilik hayallerini bu kent süslüyor. Özellikle tatil beldeleri bu cazibeyi artırıyor. Buna bağlı olarak kentte bir Çeşme ve Alaçatı gerçeği var. Bu göz ardı edilemez. Bu bölgelere çok ciddi oranda bir yatırım var. Bu yatırımlar göçü de beraberinde getiriyor" değerlendirmesini yaptı. 



Emircan IŞILDAK/İlk Ses


Geri Dön