23 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı miktarı, bölgeye göre değişiyor. Peki, İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?



İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

4 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi, bunun mümkün olmaması durumlarında ise kira yardımı yapılıyor.


Kat malikleri, kentsel dönüşümden faydalandığı her gayrimenkulü için kira yardımı alabiliyor. Kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak ikamet edenlere veya işyeri işletenlere ise, İdarece belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabiliyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuruları..

Başvurular uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma; uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda ise, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğe yapılıyor.


Kentsel dönüşüm kapsamında verilecek kira yardımı, bölgeye göre farklılık gösteriyor. Ağustos 2014'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu kira bedellerinde artış uyguladı. Peki,  İzmir  kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?


İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de 650 lira olarak ödenen kira yardımı ise 680 liraya çıkarıldı.  


Yapılan düzenlemeye göre nüfusu 4 milyonun üzerindeki bu 3 büyük ilde hak sahiplerine 680 lira kira yardımında bulunulacak. Kiracılara da defaten bin 360 lira ödeme yapılacak. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön