20 / 04 / 2024

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.



Bir yıl boyunca herhangi bir sorun yaşamayan Bülbül, ev sahibi 2 bin 700 lira olan kirayı 5 bin liraya çıkarmak isteyince duruma itiraz etti. TÜFE oranını hesaplayarak 3 bin 100 lira kira ödeyebileceğini belirten Bülbül, bu süre zarfında ev sahibi ile anlaşmazlık yaşadı. Evde olduğu bir gün, beklediği misafirin kendisini arayıp “Sen taşınmışsın” demesiyle büyük bir şok yaşayan Esat B., site güvenliğine giderek evden taşınmadığını anlatmaya çalıştı.

Tüm çabalarına kendisini dinlemeyen site yetkilileri kapıları Esat B.'nin yüzüne kapattı. Esat B.,  karakola gidip durumu anlatarak şikayetçi oldu.

EVDE RUHSATLI SİLAHI KALDI

Tahliye teslim tutanağını henüz eve taşınmadan farkında olmayarak imzaladığını öyleeyn kiracı 189 kalem şahsi eşyasının hala evde olduğunu söyledi.

Talihsiz kiracı, iddiasını ispatlamak için 11 aydır mahkeme yollarını aşındırıyor.

Evde ruhsatlı silahı, pasaportu ve bazı şahsi eşyaları olduğunu söyleyen kiracı ev sahibinin '2 aylık depozitoyu almaktan vazgeçip şikayetini ger çekmesi karşılığında eşyları vereceğine' dair haber gönderdiğini aktaran Esat B., yaşananların ibret olması için davasından vazgeçmeyeceğini ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön