23 / 04 / 2024

İzmir'de mevcut yapı stokunun kontrolü mecliste!

İzmir'de mevcut yapı stokunun kontrolü mecliste!

İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolü ve şehirdeki toplanma alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolüne ve şehirdeki toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Sertel, ''Geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen 6 şiddetindeki deprem sonrası sadece İstanbul'un değil bundan sonrasında İzmir gibi tehlikeli fay hatlarının yer aldığı şehirlerin de olası depremlerden etkileneceği açıktır. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin yetkilileri, İzmir'in riskinin İstanbul'a göre 13 kat fazla olduğuna vurgu yapmışlar ve İzmir'de 7.0 şiddetinde deprem üretecek 13 fay bulunduğunu söylemişlerdir. Bu bağlamda cevaplandırılmasını istediğim sorular aşağıdadır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Son İstanbul depremi sonrası İzmir içinde söz konusu olan tehlike için Bakanlığınız tarafından bir acil eylem planı hazırlanmış mıdır? 
2- İzmir'deki mevcut yapı stoğunun elden geçirilmesi noktasında Bakanlık olarak son 5 yılda ne tür adımlar attınız?
3- 1999 depremi sonrası oluşturulan deprem fonunun 20. yılına girdiği bilinmektedir. Bu fon içerisinden İzmir'in olası bir depremde ciddi risk taşıyan bölgelerine ilişkin çalışmalar yapılmış mıdır?
4- Olası bir depremde İzmir'deki toplanma alanları nerelerdir? Bu alanların artması konusunda Bakanlığınızca yapılması öngörülen bir planlama söz konusu mudur?


Geri Dön