25 / 04 / 2024

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler kentsel dönüşüm için sıfır faizli deprem kredisi talebinde bulundu.



İzmir'de 30 ekim tarihinde meydana gelen  İzmir  depreminde  evleri ağır hasara uğrayan depremzedeler kredi için talepte bulundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, 31 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda eylem yapacaklarını söyleyerek taleplerini dile getireceklerini belirtti. Tüm siyasilere sesleneceğini söyleyen Özkan “Bugüne kadar ‘Gelin bizim derdimizi dinleyin sorunları çözün’ dedik. Yalvardık. Ayaklarına gittik. Ama kimse bizim sesimizi duymadı. Deprem mağduru olarak artık sesimizi duyurmak için alanlarda olacağız. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün siyasi partiler bizim sesimizi ve mağduriyetimizi duyacak” dedi.

Haydar Özkan, “Eylem sonrası çözüm bulunmazsa 21 Ağustos’ta da Ankara’da TBMM’ye gideceğiz” şeklinde konuştu. 

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

3 talepleri bulunuyor 

Özkan taleplerini şu şekilde aktardı: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için Dünya Bankası'ndan aldığı kredi talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylansın. Binalara yüzde 30 emsal artışı verilsin. Depremzedelere kentsel dönüşüm kredisi değil, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli sıfır faizli deprem kredisi çıkarılıp verilsin."
 

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!


Geri Dön