29 / 03 / 2024

İzmit Belediyesi'nin 39 arsanın satışı TBMM gündeminde!

İzmit Belediyesi'nin 39 arsanın satışı TBMM gündeminde!

Kocaeli İzmit Belediyesinin 39 arsanın satışı için toplu olarak ihaleye çıkması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli İzmit Belediyesinin 39 arsanın satışı için toplu olarak ihaleye çıkmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorularının    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını istedi. 

Tükkan, ''Kocaeli İzmit Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan 39 arsayı tek seferde satışa çıkarmıştır. Ticaret ve konut alanı olarak belirlenen toplamda 17 bin 768 metrekareden oluşan arsalar için 2 Ocak 2019 günü İzmit Belediyesi'nde ihale gerçekleşecektir'' diye konuştu. 

''Yaklaşan 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi İzmit Belediyesi tarafından apar topar satışı gerçekleştirilecek arsalar, elde edilecek gelirin miktarı ve meydana getireceği rant bakımından kamu vicdanını rahatsız etmekte, kamu etik değerlerine aykırılık taşımaktadır'' diyen Tükkan, 4 soru sordu...

Tükkan'ın soruları
1) Zamanlaması göz önüne alındığında 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi hangi gerekçe ile İzmit Belediyesi mülkiyetindeki 39 arsanın satışı için toplu olarak ihaleye çıkmaktadır?
2) Gerçekleşetirilecek ihale sonrası elde edilecek gelir belediye tarafından hangi amaçlar için kullanılacaktır?
3) Satış listesinde bulunan Tepeköy Mahallesi'nde yer alan 112 ada 12 parsel 673 metrekarelik arsa jeolojik açıdan sakıncalı alanda yer almaktadır. Bu arsa imar açısından riskli olmasına rağmen nasıl satışa çıkarılmıştır?
4) Satış listesinde yer alan  İzmir  Çayırköy 4472 parselde yer alan 4767 metrekarelik arsanın satışından 1 milyon 670 bin TL gelir beklemektedir. Adı geçen arsanın imar işlemleri tamamlanmadığından yapılaşma izni yoktur. Arsa bu haliyle satışa çıkarıldığında kamu zararı oluşacaktır. İzmit Belediyesi hangi gerekçe ile bu arsayı satışa çıkarmıştır?


Geri Dön