26 / 04 / 2024

İzmit Yenişehir'e 10 kilometrelik altyapı!

İzmit Yenişehir'e 10 kilometrelik altyapı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Yenişehir Mahallesi’nde 4 milyon TL maliyetle 10 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı inşaatına başladı...




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Yenişehir Mahallesi’nde 4 milyon TL maliyetle 10 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı inşaatına başladı.



PROJE GENİŞ BİR ALANI KAPSIYOR


Mevcut hatların ekonomik ömrünü tamamlaması ve artan yerleşim alanları ile birlikte yetersiz kalması üzerine İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin kanalizasyon altyapısını yenilemek ve yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı projesi hazırladı. İzmit Kaymakamlığı, Konak Hastanesi ile birçok okul, cami, otel ve işyerinin de bulunduğu bölgenin altyapı problemlerini çözecek olan projeye bir süre önce başlanıldı.


TOPLAM 5 KM YAĞMURSUYU HATTI YAPILACAK


Yahya Kaptan viyadük bölgesindeki yan yolda başlanan çalışmalarda yağmursuyu hattı boru döşemeleri sürüyor. Betonarme menfez ile 1200 ile 800 mm arasındaki çaplarda betonarme borular kullanılmak üzere toplam 5 kilometre yağmursuyu hattı yapılacak. Toplanan yüzey sularının bir kısmı Kandıra sapağında yer alan dereye bir kısmı da yağmursuyu kollektör hattına bağlanarak uzaklaştırılacak.


KANALİZAYON HATTI DA ARITMA TESİSİNE GÖNDERİLECEK


Proje kapsamında ayrıca kanalizasyon hattı da inşa edilecek. 600 ile 300 mm arasındaki çaplarda koruge boruların kullanılacağı projede toplam 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı da yapılacak. Hat ile atıksular mevcut kanalizasyon kollektör hattına bağlanarak atıksu arıtma tesisine gönderilecek.


PROJE 4 MİLYON TL


Her türlü güvenlik önlemlerinin alınarak imalatları süren projede toplam 10 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapılacak. Bir yıl sürecek olan proje, 4 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 




Geri Dön