26 / 04 / 2024

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...



Amazon'un sahibi olan ABD'li milyarder Jeff Bezos, New York Manhattan'da ‘rüya evi' için lüks daireler satın almayı sürdürüyor. Bezos, geçen yaz 1912'de Gotik mimariyle yapılan ve sonradan yenilenen, Madison Square Garden'a bakan bir binadan iki daire ve bir çatı katı almak için tam olarak 80 milyon dolar ödemişti.

Ünlü milyarder, aynı apartmanda sahip olduklarının alt katında bir daire daha satın aldı. CNN Business'ın haberine göre Jeff Bezos, 3 yatak odalı ve 3 banyolu 279 metrekarelik yeni gayrimenkulü için piyasa ortalamasının üzerine çıkarak tam 16 milyon dolar ödedi.

YÜZDE 43 KÂR


Koronavirüsü salgını sebebiyle ciddi bir daralma yaşayan emlak piyasası için Bezos'un bu hamlesi umut ışığı oldu. 2018 yılında aynı dairenin 11.25 milyon dolara satıldığı, ABD'li milyarder sayesinde yüzde 43'lük bir artış yaşandığı bildirildi.

Miller Samuel Gayrimenkul Danışmanlık Firması'nın sahibi Jonathan Miller, “Genelde yüzde 20 ila 30 artışla satışlar oluyordu. Yine de yüzde 43 kâr rekor değil. Yüzde 100 değerlenen daireler de oldu” dedi.

ALMAYA DEVAM EDEBİLİR


New York'ta zenginlerin birkaç daire alıp bunları birleştirerek kendileri için ‘rüya ev'ler tasarlamaları son dönemde artan bir trend. Bezos'un da ‘rüya ev'i için alımlara devam edebileceği belirtildi.

FRANSA’DA DEPOLARI KAPATTI

Salgın sebebiyle ABD'de son üç haftada yaklaşık 17 milyon kişi işsiz kalırken, dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos sene başından beri servetini 24.9 milyar dolar artırarak 140 milyar dolara çıkarmıştı. Bezos'un keyfini kaçıran gelişme de Fransa Ticaret Mahkemesi'nin Amazon'a sadece hayati ihtiyaç olan gıda ve ilaç satışı yapması yönünde karar alması ve şirketin ülkedeki 6 deposunu kapatması olmuştu.

 

Jeff Bezos, Kaliforniya'da 165 milyon dolara konak satın aldı!


Geri Dön