25 / 04 / 2024

Kadıköy'de 19.7 milyon TL'ye icradan satılık 2 ev!

Kadıköy'de 19.7 milyon TL'ye icradan satılık 2 ev!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, Kadıköy'de bulunan 2 evi satışa çıkardı. Söz konusu evlerin satış bedeli 19 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.



İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, Kadıköy'de bulunan 2 evi 19 milyon 750 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 7 Ekim 2020 günü gerçekleşecek.

T.C.İSTANBUL ANADOLU 12. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İstanbul 6. İcra Dairesinin 2018/34681 Esas sayılı dosyasından Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZLARIN KONUMU - ULAŞIMI - ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ:
Taşınmazlar, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fenerbahçe Mahallesi, Münir Nurettin Selçuk Caddesi, Kalamış Koru Sitesi, No:1/F, D:1 ve No:1/A, D:1 posta adresinde yer almaktadır. Bölgede teknik altyapılar tamamlanmış olup, kamu hizmetlerinden istifade tamdır. Sosyal açıdan üst gelir grubuna hitap eden bir yerleşim yeridir. Söz konusu bölgede ticari alanlar cadde üzerlerindeki binaların zemin katlarında şeklinde yer almakta olup, normal katları ise yoğun bir şekilde mesken nitelikli gelişmiştir. Yakın çevresinde Fenerbahçe Cami, Kalamış Marina, Fenerbahçe Orduevi yer almaktadır.

ANA GAYRİMENKULÜN ÖZELLİKLERİ:
Satışa konu bağımsız bölümlerin bulunduğu binalar 276 ada, 29 parsel no.lu ve 1209,00 m2 alanlı arsa üzerinde ayrık nizam "BAHÇELİ KARGİR APARTMAN" niteliğinde ve 276 ada, 35 parsel no.lu ve 1495,00 m2 alanlı arsa üzerinde ayrık nizam "DÖRT MESKENLİ BAHÇELİ KARGİR APARTMAN" niteliğinde betonarme yapı tarzındadır. Söz konusu Kalamış Koru Sitesi farklı parsellerde yer alan binalardan oluşmaktadır. Söz konusu site 11 adet farklı parselden meydana gelmektedir. Söz konusu sitede 10 adet konut bloğu, 1 adet güvenlik binası, açık otopark, 2 adet yüzme havuzu, çocuk parkı ve nitelikli peyzaj düzenlemesi gibi kullanımlar bulunmaktadır.
Taşınmazın bulunduğu 276 ada, 29 parsel bodrum kat, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı olmak üzere toplam 5 katlıdır. Söz konusu binanın mimari projesine göre, bodrum katında, kalorifer dairesi, sığınak, ters dubleks daire alanı, zemin katında bina girişi, 1 adet daire, 1.normal katında 1 adet daire, 2.normal katında ise 1 adet dubleks daire olmak üzere toplam 3 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır.

Taşınmazın bulunduğu 276 ada, 35 parsel bodrum kat, zemin kat, 3 normal kat, çatı katı olmak üzere toplam 6 katlıdır. Söz konusu binanın mimari projesine göre, bodrum katında, kalorifer dairesi, sığınak, ters dubleks daire alanı, zemin katında bina girişi, 1 adet daire, 1.normal katında 1 adet daire, 2.normal katında ise 1 adet daire, 3.normal katında ise 1 adet dubleks daire olmak üzere toplam 4 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır.

Söz konusu binalar aynı özelliklere sahip olup, binaların dış cephesi ısı yalıtım kaplamalı, dış cephe boyalıdır. Binaya giriş kapısı demir doğrama, merpenler mermer, duvarları saten boyalıdır. Binalarda 1 adet asansör bulunmakta olup, yangın merpeni bulunmamaktadır. Söz konusu binalar yaklaşık 30 yıllık bir yapıdır. Binaları girişi site içerisinden sağlanmaktadır. Söz konusu bina orta işçilik ve malzeme ile yapılmıştır.

Taşınmazlar sosyal hayatın tam içinde yer alan bir konumdadır. Kalamış marina çok yakınında yer almakta Bağdat caddesine ulaşım kolaylığında bulunmaktadır. Son derece prestijli bir bölgede yer almaktadır. Bölge konumu ve mevcut hali itibariyle seçkin bir yer olarak kabul edilmektedir.

İMAR DURUMU İNCELEMESİ:
Kadıköy Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 05.02.2019 tarihli, E-İmar sayılı belgesine göre;
Söz konusu parseller, 11.5.2006 t.t.li, 1/1000 Ölçekli Kadıköy Merkez E-5 (D100) Otoyolu Ara Bölgesi Uygulama İmar Planı Ve Plan Notları İle Lejand Tadilleri göre; Taks: 0.25, H: 4 kat, çekme mesafeli olmak üzere "KONUT ALANI"NDA, kısmen de yolda kalmaktadır.

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, 276 Ada, 29 Parsel, ZÜHTÜPAŞA Mahalle/Köy, Zemin+Bodrum Kat, 1.nolu dubleks daire satılarak paraya çevrilecek olup borçlunun hissesi tamdır.

Satışa konu bağımsız bölümde 276 ada 29 parselde yer alan No 1/A Blok Daire 1 deki mesken nitelikli taşınmazın bulunduğu bina 1 bodrum+zemin kat + 3 normal kattan oluşmaktadır. taşınmazın bulunduğu binanın dış cephe izolasyonu yapılmıştır. Bina girişinde alimünyum çerveveli camlı kapı bulunmakta ve zemin mermer desenli seramik döşemelidir. Beş basamaklı mermer merpenle binaya girilmektedir. Daireye zemin kattan girilmekte olup girişte solda zemini laminat parke pencereleri ahşap ve ısıcamlı olan salon yer almaktadır. Duvarları saten boyalıdır. Salon zemini mermer olan havuz manzaralı balkona açılmaktadır. Salon aynı zamanda mutfağada açık konumdadır. Balkonlu olan mutfak zemini seramik döşelidir. Taşınmaz girişinde wc+lavabo mevcut olup geniş bir antre yer almaktadır. Girişte 3 oda bulunmakta 1 odada ebeveyn banyosu mevcut olup ayrıca ortak banyoda yer almaktadır. Zemin komple seramik döşelidir. Ahşap merpenle aşağıya bodrum kata inilmekte ve inişte hemen antre yer almaktadır. Aşağıya inilen ahşap merpenin alüminyüm profil çerçeveli şeffaf korkuluğu bulunmaktadır. Alt katta (bodrum katta) duşakabinli banyo + lavabo + wc ve de biri sinema odası olmak üzere 2 oda + çamaşır odası + salon şeklinde kullanılan hobi odası bulunmaktadır. Taşınmazın üst katında (zemin katında) 3 oda salon antre mutfak 2 balkon ve 2 banyo alt katta ise 3 oda + hobi odası + banyo + wc bulunmaktadır. Taşınmaz toplamda net 315 metrekare alanlı olarak ölçülmüştür.

Adres: Fenerbahçe Mah. Münir Nurettin Selçuk Cad. Kalamış Koru Sit. A blok, Daire 1 (1/A, D:1) Kadıköy / İSTANBUL
Yüzölçümü : 315 metrekare
Arsa Payı : 6000/18000
Kıymeti : 9.500.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler :
1-Ortak yerlerden 3 otoluk otopark yeri başka amaçla kullanılamaz - 20/01/1989-510
2-Yönetim planı - 15/06/1988
1. Satış Günü : 07/10/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 05/11/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : (Mezat Salonu-2) İstanbul Anadolu Adalet Sarayı. Anadolu Adliyesi 2.Nolu Mezat Salonu. B blok. -4 Kat. Kartal / İSTANBUL

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, 276 Ada, 35 Parsel, ZÜHTÜPAŞA Mahalle/Köy, Bodrum ve Zemin Kat, 1 nolu dubleks mesken satılarak paraya çevrilecek olup borçlunun hissesi tamdır.

Satışa konu 276 ada 35 parselde yer alan bağımsız bölüm 1/F blokta yer alan 1 nolu taşınmazın bulunduğu bina marina yoluna yakın mesafededir. Girişte solda balkona açılan zemini ahşap döşemeli bir salon bulunmakta daire girişi ve antre zemini ise mermer döşemelidir. Balkon zemini seramik kaplıdır. Girişte wc+lavabo mevcut olup salonla iştiraklı geniş bir mutfak bulunmakta granit tezgah alt ve üst lake dolaplı ankesörlü bir mutfak mevcuttur. Taşınmazın girişinde 3 oda yer almakta olup odalardan biri ebeveyn banyolu bir oda balkonlu ve ayrıca ortak banyo ve wc yer almaktadır. Alt kata ahşap basamaklı alimünyum profilli cam korkuluklu merpenle inilmektedir. Altta (bodrum katta) bir çamaşır odası + bir çalışan odası + hobi odası + şömineli salon mevcuttur. Tüm odalar ve salon zemini ahşap döşemelidir. Spot ışıklı saten boyalı ve bir ortak banyosu ve wc si olan alt katta dışarıya açılan çelik bir kapı yer almaktadır. Ara kapılar mdf panel kapı olup pencere doğramaları pvc dir. Daire net 340 metrekare alanlı olarak ölçülmüştür.

Adres: Fenerbahçe Mah. Münir Nurettin Selçuk Cad. Kalamış Koru Sit. F blok 1 nolu Daire (1/F, D:1) Kadıköy / İSTANBUL
Yüzölçümü : 340 metrekare
Arsa Payı : 1/4
Kıymeti : 10.250.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : 1-Yönetim Planı - 03/10/1991, 2- 4 otoluk otopark şerhi 02/01/1990-4
1. Satış Günü : 07/10/2020 günü 15:00 - 15:10 arası
2. Satış Günü : 05/11/2020 günü 15:00 - 15:10 arası
Satış Yeri : (Mezat Salonu-2) İstanbul Anadolu Adalet Sarayı. Anadolu Adliyesi 2.Nolu Mezat Salonu. B blok. -4 Kat. Kartal / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/862 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/08/2020
İCRA İFLAS KANUNU 127. MADDESİNE GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez Tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip borçlusuna/borçlularına/ilgililere/haksahiplerine gönderilen satış ilanı tebligatlarının tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


Geri Dön