20 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Pendik’e 15 tane metro istasyonu geliyor!

Kadir Topbaş: Pendik’e 15 tane metro istasyonu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik’e yapılan yatırım ve hizmetlerin açılış törenine katıldı. Topbaş, Pendik’in metro yatırımlarından en çok faydalanan ilçelerden biri olacağını belirtti...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik’e yapılan yatırım ve hizmetlerin açılış törenine katıldı. Topbaş, Pendik’in metro yatırımlarından en çok faydalanan ilçelerden biri olacağını belirterek, “Pendik’te 15 metro istasyonu olacak. Pendik’in neresinde oturursanız oturun yarım saatlik yürüme mesafesiyle metroya erişebileceksiniz” dedi.


Başkan Topbaş, Pendik’e metro müjdeleri vererek, ilçenin metrolardan en çok istifade eden ilçelerden bir tanesi olacağını söyledi. “Pendik’e 15 tane metro istasyonu geliyor. Pendik’in neresinde oturursanız oturunuz yarım saatlik yürüme mesafesinde metroya erişebileceksiniz” diyen Topbaş, bu istasyonları da sıralayarak, “Yeşilbağlar, Pendik, Tavşantepe, Kaynarca, Çamçeşme, Kavakpınar, Orhangazi, Esenyalı, Fevzi Çakmak, Güllübağlar, Yaylalar, Şehri Sülüntepe, Kurtköy Sabiha Gökçen, Yeni Şehir, Çamlık. Bu mahalleler metrodan istifade ediyor olacak. Pendik’te 15 istasyon, bir tarih bu. Hayal dahi edilemezdi. İnşallah bir tanesi Kadiköy-Kartal hattımız devam ediyor. Pendik Kaynarca istikametinde Tuzla’ya kadar gidecek. Diğeri de Ümraniye-Çekmeköy üzerinden Sabiha Gökçen’e kadar devam edecek bir metro hattı. Yarım saat yürüyecek metroya binebileceksiniz. İsterseniz Taksim’e, isterseniz hızlı trenle Ankara’ya isterseniz Londra’ya isterseniz Uzak Doğu’ya gidebileceksiniz. Artık daha çok otobüs istiyoruz demeyeceksiniz. Modern kaliteli bir hizmet bu. İki gün sis oldu, Marmaray’ı ilk kez kullananlar şaşırmışlar. ‘Ne müthiş bir olay’ demişler. Teknoloji olarak dünyanın bir numarası. Bu yakışır İstanbul’a. Daha çok işimiz var. Daha çok iş yapacağız” diye konuştu.



İBB


Geri Dön