18 / 04 / 2024

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yıkılan binanın etrafında bulunan 21 binayı tedbiren boşalttıklarını, bir binanın da kontrollü olarak yıkılacağını açıkladı.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak'ta istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken binaya ilişkin basın mensuplarına cevap verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Öztekin, istinat duvarının çökmesinin ardından yarım saat sonra bir binanın da çöktüğünü hatırlattı. Öztekin, yıkılan binada 15 kişinin yaşadığını açıkladı.

Gerekli tedbirleri aldıklarını ve bölgedeki 21 binanın tedbiren tahliy edildiğini ifade eden Öztekin, "Bir binamızın da kontrollü yıkımına başlanacak. İlk yıkılan bina 4 katlı ve 4 daire vardı. Kontrollü yıkımı yapılacak olan bina da 5 katlı ve 9 daire var. Tüm komşularımızla birebir görüşüyoruz ve sürecin yerinde takibini yapıyoruz." dedi.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini açıklayan Öztekin, ilgili bakanlıkla da görüştüklerini, olayın takibinin İstanbul Valiliği, İl Afet Koordinasyon Merkezi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediyeyle birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

- "Vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak"

Öztekin, evlerinden boşaltılan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını, bir bölümünün otelde, bir bölümünün de misafirhanelerde kalacağını kaydetti.  TOKİ  yetkililerinin de olay yerine geleceğini kaydeden Öztekin, bölgede hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme başlayacaklarını ifade etti.

Can kaybının olmamasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Öztekin, maddi hasarların da el birliğiyle giderileceğinin altını çizdi.

Risk taşıyan ve kendisi yıkıldığında diğer binaları da tetikleme ihtimali bulunan binanın kontrollü yıkımına karar alındığını kaydeden Öztekin, boşaltılan 21 binada yaklaşık 200 daire olduğunu ifade etti.

Öztekin, diğer binalar için de gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp yerinde dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini, riskli görülen binaların yıkılacağını söyledi.

Kağıthane'de boşaltılan evlerden biri çöktü!

Kağıthane'de alarm! 21 bina tahliye edildi!


Geri Dön