28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta 1480 konutluk projenin temeli atıldı!

Kahramanmaraş'ta 1480 konutluk projenin temeli atıldı!

Kahramanmaraş'ta 1480 konutun temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Şükürler olsun bugün TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 700 bine vardı" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  TOKİ  tarafından yapılan konut sayısının 700 bine vardığını söyledi.


Bakan Işık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Doğukent bölgesinde 82 bin metrekare alan üzerinde 37 bloktan oluşan bin 480 konutun teme atma töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nın sembol şehirlerinden biri olduğunu belirtti.


Yapılan binalara ruh verilmesi gerektiğini dile getiren Işık, sadece bina yapmakla kalınmaması, o binaların içerisinde "evet burası bu medeniyetin şehridir" görüntüsünün ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.


Türkiye'nin değerlerinin konutlara da yanmasını arzu ettiğini vurgulayan Işık, bundan sonra Maraş'ın kendi özgün mimarisini de oluşturması, bu noktada yapılan bütün projelerin Maraş'ı kent kültürüyle ve evrensel değerlerle birleştiren bir anlayışla hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.


Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a konut yapımından dolayı teşekkür ettiğini, konutlarda oturacak ailelere de evlerinin hayırlı olmasını diledi.


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ise yapılan binaları medeniyetin izlerini taşıması gerektiğini vurguladı.


Yapılan binaların başka ülkelerde yapılan binalardan bir farkının olması gerektiğinde dikkat çeken Pakdil, "İnsanlarımız güzel binalarda yaşamalıdır. Ama hep birlikte gayret ederek geçmişteki köklü ve kutlu medeniyetimizden ilham alarak bu binalarımızı kendi kimliğimiz çerçevesinde şekillendirmek diye bir görevimiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş'ın artık büyükşehir farkı ve avantajıyla, dar gelirli ve konut alması hayal olan vatandaşların hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.


Temeli atılan söz konusu bin 500 konutu çok uygun fiyatlara imal ederek ihale ettiklerine değinen Erkoç, şunları kaydetti:


"İnşallah bu konut yatırımlarımız devam edecek. Kentte Çamlık Mahallesi'ndeki yaklaşık 100 dönümlük bir alanda konut inşaatına başlayacağız. Hedefimiz belediye olarak ev sahibi olma umudu olmayan vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli konut yaparak onları sıcak yuvalara kavuşturmak istiyoruz."


AA





Geri Dön