19 / 04 / 2024

Kale Stone More, Elle Decoration Tasarım ödülünü kazandı!

 Kale Stone More, Elle Decoration Tasarım ödülünü kazandı!

Kale'nin doğal taş koleksiyonu Stone More, Elle Decoration Uluslararası Tasarım Yarışması'nda (EDIDA) ödüle layık görüldü




 Kale'nin doğal taş koleksiyonu Stone More, Elle Decoration Uluslararası Tasarım Yarışması'nda (EDIDA) ödüle layık görüldü. 

     Kale'den yapılan açıklamaya göre, her yıl 27 ülkede yayınlanan Elle Decoratıon dergilerinin editörleri tarafından yapılan oylama ile belirlenen EDIDA ödüllerinin 2012 yılı sahipleri belirlendi. 

     Banyo ürünlerinde uyum ve estetiği bir arada sunan Kale, doğal taş koleksiyonu Stone & More ile Elle Decoration Dergisi'nin düzenlediği uluslararası EDIDA tasarım yarışmasında ödül kazandı. 

     Kale, endüstri ürünleri tasarımcısı Şule Koç ile yaptığı işbirliği sonucunda hayata geçirdiği Stone & More koleksiyonuyla, ''Duvar Kaplamaları'' kategorisinde birinci olurken, Şule Koç ödülünü Elle Decor Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebru Kılıç'ın elinden aldı. 

     Stone & More aldığı ödül ile Elle Decoration'ın yayınlandığı ülkelerde düzenlenen ve organizasyonun, Milano Tasarım Haftası kapsamında düzenlenecek olan uluslararası ayağında da Türkiye'yi temsil edecek. 

     

     ''Kale, doğal taşı kullanıcıyla buluşturdu'' 

     

     Doğal taşı, yenilikçi bir yaklaşımla günümüz kullanıcısıyla tekrar buluşturmayı hedefleyen Kale, premium doğal taş koleksiyonu Stone & More'la, insana daha yakın ve daha uyumlu bir algı oluşturdu. Tasarımcının ürün yaklaşımı ve felsefesiyle de örtüşen Stone & More; üretkenlik, sürdürülebilirlik ve farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirildi. Kale, bu yaklaşım ile tasarlanan ödüllü koleksiyonuyla, günümüz yaşam alanlarına doğal taşın kattığı farklılığı öne çıkarmayı başardı. 

     

     ''Yeni ve özgün tasarım anlayışı ödül getiriyor'' 

     

     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Tasarım ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın, tasarım alanında önemli atılımlar yaparak uluslararası düzeyde başarılı projelere imza attıklarını belirtti. 

     Ersayın, şunları kaydetti: 

     ''EDIDA'da 'Duvar Kaplamaları' kategorisinin birincisi olarak, tasarım alanında önemli bir ödüle daha sahip olduk. Kale'nin yeni ve özgün tasarım anlayışını simgeleyen iki yeni ürünü ile dünyanın en prestijli ve köklü tasarım ödüllerinden iF Product Design Award 2013'te de iki ödül birden aldık. Buna ek olarak Kale Grubu, firmaların tasarım alanındaki yönetim stratejilerini ve tasarıma bakış açılarını değerlendiren Design Management Europe tarafından (DME) onur ödülüne layık görüldü. 

     Yenilikçi yaklaşımla sürdürdüğümüz ve çok yakın dönemde aldığımız birçok ödül ile, bu alanda oluşturduğumuz stratejide emin adımlar ile ilerlediğimizi bir kez daha kanıtladığımızı düşünüyorum.'' 

     

     ''Stone & More'un iki serisi birbirini tamamlıyor'' 

     

     Bu arada açıklamaya göre, doğal taşın doku çeşitliliğinden yararlanarak ortaya çıkarılan Stone & More koleksiyonu, yeni form ve kullanım senaryoları ortaya koyan bir tasarım diliyle kurgulanıyor, Vertice ve Eclipse adlı iki ayrı seriden oluşuyor. Koleksiyonu oluşturan seriler kendi içinde farklılıklar sergiliyor, bütününde birbirini tekrar eden formlar, boyut ve renk farklılıklarıyla çeşitlilik ve akışkanlık kazandırıyor.

AA


Geri Dön