27 / 04 / 2024

Kamulaştırma haritalarının kontrolü 2014!

Kamulaştırma haritalarının kontrolü 2014!

28826 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren 430 Sayılı Tebliğde belirlenen Yeniden Değerleme Oranları ile kamulaştırma haritalarının kontrolü bedeli de belirlendi. İşte kamulaştırma haritalarının kontrolü 2014...



Kamulaştırma haritalarının kontrolü 2014!

Kamulaştırma haritalarının kontrolü işlemleri için 2014 yılında uygulanacak ücret tarifesi şu şekilde sıralanıyor:


Kamulaştırma Haritalarının Kontrolü ne kadar?

Şeritvari Bazlı Kamulaştırmalarda: 

(1) Her km. için, 202,00 TL

(2) Şeritvari haritalarda yer kontrol nokta değeri, harita bilgi vebelgeleri Km başına, 45,00 TL Döner Sermaye ücreti tahsil edilir.

 

(3) Şeritvari haritalarda 1 km’ye kadar birim fiyat aynen alınır. 1 km’yi aşan kısımların kontrollük hizmet bedeli orantı yolu ile hesaplanır. Yöresel katsayı dikkate alınmaz. 



Hektar Bazlı Kamulaştırmalarda: 

(1) Her Hektar İçin, 45,00 TL


(2) Hektar bazlı haritalarda yer kontrol nokta değeri, harita bilgi ve belgeleri için hektar başına, 17,00 TL


(3) Hektar bazlı haritalarda 1 hektar’a kadar birim fiyat aynen alınır. 1 hektar’ı aşan kısımların kontrollük hizmet bedeli orantı yolu ile hesaplanır. 


c) Özel sektör veya Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından yapılan tüm işlerin kontrollük hizmet bedeli 89,00 TL.’den az olamaz. 89,00 TL


d)Kadastro Müdürlüklerince Döner Sermaye kontrollük hizmet bedelinin tahsil edildiğinin belirtilmesi halinde, Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüğü tarafından tekrar dengeleme hesap kontrol ücreti tahsil edilmeyecektir. 


Aynı proje kapsamında, daha önce dengeleme hesap kontrol ücreti (hizmet 

bedeli) ödendiğinin, ilgilisi tarafından belgelendirilmesi halinde, bu miktar, Kadastro Müdürlüğünce kontrollük hizmetleri bölümünde yer verilen usule göre hesaplanan toplam miktardan düşülecektir. 


Kontrollük Hizmetlerinde; 

Yer kontrol nokta değeri, harita bilgi ve belgeleri hektar başına 17,00 TL


(Şeritvari bazlı kamulaştırmada veya hektar bazlı kamulaştırma işlemlerinde uygulanacak olup, münferit iş ve işlemler için veya sadece teknik belge isteminde liste bedelleri alınacaktır.) 



Tapu ve kadastro 2014 döner sermaye fiyat listesi!


Geri Dön