19 / 04 / 2024

Kanal Ankara'nın ihalesi çok yakında!

Kanal Ankara'nın ihalesi çok yakında!

Ankara halkının merakla beklediği ve 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak...



Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal  Ankara  projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Projenin ilk etabı için önümüzdeki günlerde  TOKİ  tarafından ihaleye çıkılacak.

Kanal Ankara'nın ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda iptal edilmişti. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilen proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gölbaşı'na yapılacak olan Millet Bahçesi'yle birleştirilecek.

ETAP ETAP YÜRÜTÜLECEK

Ankara'nın 8 mahallesinin içerisinden geçecek olan ve bu nedenle proje başlamadığı için imarlı arazilerine altyapı problemi nedeniyle binalarını yapamayan vatandaşların umutlu bekleyişi geçtiğimiz günlerde SABAH Ankara tarafından gündeme getirilmişti. TOKİ'nin, Kanal Ankara ile ilgili önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı öğrenildi. Projeyi etap etap yürütecek olan TOKİ, Kanal Ankara'nın ilk etabını ihale edecek.

KANAL ANKARA NEDİR?

Kanal ankara 7 etaptan oluşuyor. Proje yeşil alanları ve sosyal alanları ile ön plana çıkıyor. İçerisinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümleri oluşturulan Kanal Ankara'nın tamamlandığında başkentin yeni sembollerinden birisi olması bekleniyor.

 

Kanal İstanbul'un alternatifi, Kanal Ankara!
 


Geri Dön