19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'la ilgili herhangi bir fikir değişikliği yok!

Kanal İstanbul'la ilgili herhangi bir fikir değişikliği yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul ile ilgili, "Yapılacak proje kolay değil. Yıllar sürdü çalışmaları. Güzergah belirlendi, inşallah yapılacak. Biraz gecikme olsa da projeden vazgeçmiş değiliz." dedi...



Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen programda 20 farklı üniversiteden gençlerle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, soruları yanıtladı.

"Yeni bir su yolu yapmak ulusal güvenlik projesi"

"Kanal İstanbul" projesinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul'la ilgili herhangi bir fikir değişikliği yok. Kanal İstanbul, bir su yolu projesidir. Boğaz dünyanın incisi ama aynı zamanda büyük bir tehditle karşı karşıya. Her yıl Boğaz'dan 50 bin gemi geçiyor. Bunların 10-12 bin kadarı petrol taşıyor. Bir yılda toplam 140 milyon ton petrol taşınıyor. Bunların bir tanesinin infilak etmesi İstanbul'un felaketidir. Boğaz'da tehlike her an mevcut. Bunun önüne geçmek ve yeni bir su yolu yapmak bizim için ulusal güvenlik projesi. Yapılacak proje kolay değil. Yıllar sürdü çalışmaları. Güzergah belirlendi, inşallah yapılacak. Biraz gecikme olsa da projeden vazgeçmiş değiliz."

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Boğaz ve Haliç imar kirliliğinden arındırılacak mı" sorusu üzerine Yıldırım, "Sadece sahillerde değil İstanbul'un her yerinde, Suriçi'nde bile tarihi mezar taşları kullanılarak yapılan evler var. Bu imar aykırılıklarını gözden geçireceğiz. Süleymaniye, Tarlabaşı ve Balat'ta dönüşümler devam ediyor. Bu çalışmayı mutlaka belirli bir takvime göre sürdürmeye devam edeceğiz." dedi. 

Binali Yıldırım, "İstanbullular destek verir, ikna olur, bizi belediye başkanı olarak seçerse, her şeyden önce İstanbullular'a karşı çok dürüst olacağımı bilmenizi istiyorum. Hayallerinizi yıkmayacağım, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için çalışacağım. Daha büyük bir sürprizim var, onu bugün söylemeyeceğim. İstanbul'da hayallerin ötesinde bir şey düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandı!
 


Geri Dön