25 / 04 / 2024

Kanser Enstitüsü kuruluyor!

Kanser Enstitüsü kuruluyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin 2023 Sağlık Vizyonu ve Sağlık Politikalarında Dönüşüm” konulu konferansta konuştu: 6 ay içinde Kanser Enstitüsü kurulacak. Yatak kapasitesi yüzde 40 artıyor...





Sağlıkta dönüşümde hızlı adımlar. 6 ay içinde Kanser Enstitüsü kurulacak. Yatak kapasitesi % 40 artıyor. 3.5 milyar dolarlık laboratuvar yolda. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin 2023 Sağlık Vizyonu ve Sağlık Politikalarında Dönüşüm” konulu konferansta konuştu: 


- TBMM'de görüşmeleri tamamlanan tasarı yasallaştığında ilk hedefimiz 6 ay içinde Kanser Enstitüsü ve Türkiye Sağlık Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığı’nı kurmak. 

-  TOKİ  ve Sağlık Bakanlığı dinamikleriyle yapılan hastanelerinin yatak kapasitesi 32 bin. 2018  sonu itibarıyla 45 bin yatağı milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. 

- Ankara’da 3.5 milyar dolara mal olacak Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın inşaatına birkaç hafta içinde başlanacak. 

- Kısa vadede çözülmesi zor olan temel sorunumuz 20 bin uzman hekim açığı. Bunun sebebi 1989’dan 2007’ye kadar “Hekim fazlası var” diyerek, tıp fakültelerinin kontenjanını artırmayan bir anlayış.  


Akşam


Geri Dön