19 / 04 / 2024

Kapora protokol örneği!

Kapora protokol örneği!

Emlakçı aracılığı ile konut satın almak istediğiniz takdirde kapora ödemeniz ve sonrasında kapora protokolü imzalamanız gerekiyor. İmzalanması gereken söz konusu kapora protokol örneği haberimizde bulunuyor...



Kapora protokol örneği!

Emlakçı aracılığı ile bir emlak satın almak veya kiralamak istediğinizi farz edelim. Bu durumda işin ciddiyeti için emlakçıya kapora ödemeniz gerekiyor. Kapora ödemesinden sonra imzalanması gereken kapora protokol örneği aşağıda yer alıyor.


Kapora protokolü ile, alıcı olarak ödediğiniz kaporanın olası bir iptale karşı geri alınacağını garanti altına almış oluyorsunuz.


Örnek Kapora Protokolü


Aşağıda açık adresi bulunan gayrimenkulü ………………… Emlak ………………………………… ofisi aracılığı ile satın almak – kiralamak amacıyla ………/……/………… tarihinde gördüm. Söz konusu gayrimenkulü satın almak – kiralamak için kendi isteğim ile ……………………………- Yalnız ……………………………………………… - kapora ( pey akçesi ) bırakıyorum.


İş bu kaporayı borçlar kanununun 156/2 maddesi gereğince söz konusu gayrimenkulü almaktan – kiralamaktan vazgeçmem halinde geri alamayacağımı biliyorum. Mülk sahibinin satış - kiralama işleminden vazgeçmesi halinde ise kaparoyu hiç bir kesintiye uğramadan yine  …………………………………… emlak ofisinden nakden ve defaten geri alacağım.


Söz konusu gayrimenkulü satın almamda bana aracılık eden …………………………………… emlak ofisine hizmet bedeli olarak ……………………………… - yalnız ………………………………………………- +KDV’yi en geç tapu akdi/kira kontratı günü peşin, nakden ve defaten ödeyeceğimi gayrikabili rücu kabul ve taahhüt ediyorum. 


İstanbul ………/………/………


KAPORAYI VEREN KAPORAYI ALAN                        



MÜŞTERİ VE GAYRİMENKUL BİLGİLERİ


MÜŞTERİ BİLGİLERİ

Adı Soyadı:

Adres:

Telefon-Faks:

Mobil Tel:

E-mail:


GAYRİMENKUL BİLGİLERİ

Malik/Malikler:

Adres:

Gayrimenkulün cinsi:

Ada:

Pafta:

Parsel:

m2:

İli:

İlçe:

Mahalle:

Sokak:

Kapı No:


Satış- kiralama bedeli:




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön