26 / 04 / 2024

Karabük'te hastane ile 5 mahalle arasına yapılan köprü tamamlandı!

Karabük'te hastane ile 5 mahalle arasına yapılan köprü tamamlandı!

Karabük'te 5 mahalle sakinlerinin Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşımı için yaklaşık 40 metre derinlikteki dere yatağının üzerine çelikten inşa edilen 135 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki köprü, tamamlandı....




Karabük Belediyesi tarafından vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği hastane ile 5 mahalle arasındaki derenin üzerine yaya köprüsü yapıldı.


Kurtuluş, Yeşil, Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe mahalleleri sakinlerinin Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşımı için yaklaşık 40 metre derinlikteki dere yatağının üzerine çelikten inşa edilen 135 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki köprü, tamamlandı.


Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprüyü kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine açtıklarını söyledi.


Köprü için hava şartları uygun olduğunda açılış töreni düzenleyeceklerini anlatan Vergili, şöyle konuştu:


"Yaşam standartlarının yüksek olmasını amaçlıyoruz. Görev süremiz boyunca bu konuda birçok projeyi hayata geçirdik. Yaya köprüsü sadece bu projelerden birisi. Kurtuluş, Yeşil,  Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe mahallelerinde oturan vatandaşlarımızdan aracı olmayanlar, birden fazla toplu taşıma aracı kullanmak zorunda kalmayacak. Bu mahallelerimiz arasında derin dere yatakları var. Bu tür projelerle bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Halbuki bu mahalleler birbirine yakın ancak aralarında dere yatakları var. 


Karabük, tepelere kurulmuş bir şehir. Bu nedenle ulaşım zor, görevimiz bu zorlukları aşmak." 


Vergili, daha önce de mahalleleri birbirlerine yürüyen merpen, yatay ve dikey asansörlerle bağladıklarını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön