28 / 03 / 2024

Karaman'ın çehresi değişiyor!

Karaman'ın çehresi değişiyor!

Geçtiğimiz günlerde, ORC araştırma şirketinin 81 ilde yaptığı anket sonuçlarına göre en başarılı il belediye başkanları arasına giren Başkan Çalışkan döneminde Karaman en parlak dönemlerinden birini yaşıyor.




Geçtiğimiz günlerde, ORC araştırma şirketinin 81 ilde yaptığı anket sonuçlarına göre en başarılı il belediye başkanları arasına giren Başkan Çalışkan döneminde Karaman en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın ilk görev yılı içerisinde, Karaman'ın çehresini değiştirecek projelerde ilk kazmalar vuruldu. 

Yapılamaz denilen projelerin başında gelen Piıi Reis Vadisi ihalesi  TOKİ  tarafından yapıldı ve yüklenici firma ilk etap çalışmalarına başladı. Karaman Belediyesi'nin en prestijli tarihi alan düzenlemesi olan Aktekke Kent Meydanı Proje'sinin başlamasına engel teşkil eden bütün prosedürler çözüldü ve 2015 yılı içerisinde çalışmalara başlanacak seviyeye geldi. Diğer yandan, Karaman için birçok açıdan hayati önem taşıyan yeni çevre yolu projesi temeli atıldı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehir içi trafiğin daha güvenli hale getirilmesi bakımından başlatılan çalışmalar kapsamında alt ve üst geçitler yapılıyor. Bu sayede gerek araç trafiği gerekse yaya trafiği daha güvenli hale getiriliyor. 

Gökkuşağı Havuzu, Makro market civarlarında yapılan ve yapımına devam eden alt ve üst geçitler sayesinde yıllardır şehirden kopuk vaziyette kalan Larende ve Sümer mahalleleri hayat buluyor. Yeni Minare, Mehmet Bey ve Yunus Emre Caddeleri üzerinde başlatılan yenileme ve cHiyenleme çalışmaları kapsamında hem şehrin en merkezi caddeleri daha modern hale geldi, hem de hizmet veremez hale gelmiş alt yapı tamamen yenilendi. 

Tam donanımlı ve çok fonksiyonlu olarak tasarlanan Yeni itfaiye Binası da tamamlandı. Ayrıca belediye araç parkına 3 milyon liraya varan dev bir yatırım gerçekleştirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde kullanılmak ürere alınan araçlar sayesinde Karaman Belediyesi temizlik hizmetlerinde yüzde 40'lara varan bir tasarruf edecek. 

Karaman Belediyesi, "Sosyal Belediyecilik Anlayışı" kapsamında son dönemde gerçekleştirdiği hizmetlerle de göz dolduruyor. 

Mezarlık hizmetleri, aş evi, sığınma evi, gıda bankası, taziye hizmetleri gibi vatandaşların ihtiyacı olan birçok alanda Karaman Belediyesi vatandaşının her zaman yanında olmayı başarıyor. Yine bu dönem yeni bir oluşum gerçekleştirilen Karaman Kent Konseyi, alt meclisleri ve çalışma grupları ile toplum yararına olan birçok konuda konferans seminerlerin yanı sıra demekle- ile ortak projelerde buluşarak yarım faaliyetlerinde bulunuyor. 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, büyük projeler ve önemli yatırımların yanı sıra, halkla iç içe olması ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin de içinde olması ile vatandaşın takdirini topluyor. Açılışlar, demek faaliyetleri ve diğer kurumların etkinliklerin davetlerine katılarak vatandaşların ha- zaman yanlarında olmaya devam ediyor. 

Karaman'ın her alanda büyümesi, gelişmesi ve marka şehir olması yolunda gereken bütün çalışmaların yapılacağını ve atılması gereken bütün adımların atılacağım söyleyen Belediye Başkam Ertuğrul Çalışkan, "Karaman'da yaşayan bütün vatandaşlarımız, bu değişime ve gelişime tanıklık edecekler" dedi.



Anayurt


Geri Dön